Termen cautat
Tip stire
E.g., 09/18/2020
Data stire

Comunicat de presa - Coalitia Romania Respira


Autor: elena

Deputaţii îngroapă sănătatea românilor: Comisia de Sănătate şi Familie refuză să dezbată proiectului de lege care interzice fumatul în spaţiile publice închise

Cele 250 de organizaţii membre ale Coaliţiei România Respiră, cer Preşedintelui Comisiei de Sănătate şi Familie din România să pună pe ordinea de zi a Comisiei pe care o coordonează proiectul de modificare legislativă a legii 349/ 2002 privind efectele negative ale consumului de tutun.

Membrii Coaliţiei România Respiră trag un semnal de alarmă cu privire la amânarea pentru a treia săptămână consecutivă de punere pe agenda de lucru a Comisiei propunerea de modificare a legii 349/ 2002 privind efectele negative ale consumului de tutun.

În fapt această amânare 'îngroapă' propunerea legislativă în cadrul acestei sesiuni parlamentare, membrii Comisiei de Sănătate şi Familie fiind cei care - în ciuda mandatului de a apăra dreptul la sănătate a cetăţenilor care i-au ales - aleg să pericliteze sănătatea unei Românii fruntaşe în statisticile cu privire la numărul de cazuri de cancere pulmonare şi boli cardiovasculare.

Solicităm Domnului Preşedinte al Comisiei de Sănătate şi Familie, Dr. Corneliu-Florin Buicu, Dlui. Preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, Dlui. Ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, Dlui. Prim-Ministru al României, Victor Ponta, să îşi asume prin fapte şi decizii concrete cuvintele de susţinere şi reformare în domeniul sănătăţii publice.

Membrii şi partenerii Coaliţiei România Respiră susţin protejarea sănătăţii persoanelor fumătoare şi nefumătoare de efectele dăunătoare ale fumatului, precum şi prevenirea răspândirii fumatului în rândul minorilor şi asigurarea unui nivel adecvat al calităţii vieţii populaţiei din România, cu o atenţie specială acordată tinerilor.

Promovăm dreptul fiecărui cetăţean la un nivel ridicat de protecţie a sănătăţii şi de protecţie împotriva efectelor dăunătoare ale expunerii la fumul de tutun, prin dezvoltarea unui cadru legislativ adecvat, care să protejeze drepturile fundamentale ale cetăţenilor României.

Cerem Parlamentului şi Guvernului României să sprijine acest demers de sănătate publică de o importanţă vitală pentru viitorul tinerei generaţii, pentru ca împreună să construim o Românie sănătoasă, într-o societate care îşi respectă cetăţenii !

Iniţiatorii demersului

Coaliţia România Respiră reprezintă cea mai amplă coalizare a eforturilor societăţii civile în direcţia asigurării dreptului fundamental la sănătate al populaţiei din România şi este formată în acest moment din peste 200 de organizaţii medicale, academice, de tineret şi protecţie a drepturilor copiiilor şi a dreptului la sănătate.

Susţinerii organizaţiilor naţionale li s-a adăugat deja, prin scrisori directe către conducerea Camerei Deputaţilor, susţinerea a numeroase organizaţii internaţionale, parte din reţeaua internaţională de control a tutunului, creată în conformitate cu tratatele internaţionale pe care România le-a ratificat.

16-06-2015
Tip
Comunicat de presa