Termen cautat
Tip stire
E.g., 08/07/2020
Data stire

Comunicat de presa - Fundatia 'Viata fara Hipertensiune'


Autor: elena

Fundaţia 'Viaţa fără Hipertensiune' - un sprijin pentru pacienţii cu hipertensiune

Gala de lansare a Fundaţiei 'Viaţă fără hipertensiune', organizaţie dedicată nevoilor pacienţilor cu hipertensiune, a avut loc săptămâna aceasta într-un cadru de poveste, la Ateneul Român. La eveniment au luat parte peste 250 de persoane din domenii diverse, cum ar fi lumea medicală, academică, culturală şi economică.

Lansarea Fundaţiei vine în contextul în care, în România, una din patru persoane suferă de hipertensiune arterială, una din două persoane este tratată şi una din patru persoane tratate urmează tratamentul corect (conform ultimului studiu, Sephar 2).

Hipertensiunea arterială este principalul factor de risc al apariţiei bolilor cardiovasculare. Netratată sau tratată necorespunzător, hipertensiunea arterială poate determina apariţia accidentului vascular cerebral, a infarctului de miocard sau a insuficienţei renale, afecţiuni care se soldează cu o mortalitate crescută şi / sau invaliditate severă.

'Seara aceasta chiar a fost una specială pentru că a fost o audienţă foarte bogată şi foarte variată, ceea ce este foarte important pentru că într-adevăr avem nevoie de susţinere în realizarea proiectelor pe care ni le-am propus. Dacă societăţile ştiinţifice sunt preocupate de educaţia medicală continuă a medicilor, de creşterea nivelului profesional al asistentelor, pacientul este puţin într-un con de umbră şi noi ştim foarte bine că dacă în echipa în care ne propunem să controlăm, să depistăm şi să tratăm corect, hipertensivul nu face parte, este un risc foarte mare ca obiectivele propuse să nu fie îndeplinite aşa cum trebuie' a declarat prof.univ.dr. Maria Dorobanţu, preşedintele Fundaţiei 'Viaţă fără hipertensiune'

Organizaţia îşi propune să fie un front comun între specialişti şi societatea civilă pentru a lupta eficient împotriva hipertensiunii arteriale, mai aproape de nevoile pacienţilor hipertensivi.

Fundaţia 'Viaţă fără hipertensiune' are ca obiective principale creşterea nivelului de informare a publicului larg cu privire la riscurile hipertensiunii arteriale, la importanţa diagnosticării precoce şi a controlului acestei afecţiuni. Fundaţia îşi propune să educe persoanele cu hipertensiune să urmeze tratamentul recomandat de medic şi să organizeze campanii de informare cu privire la problematica hipertensiunii arteriale.

De asemenea, un alt obiectiv este să ofere cadrul necesar realizării de studii prin intermediul cărora să poată evalua gradul de acoperire a nevoilor pacienţilor hipertensivi de către serviciile medicale din România.

Invitaţii speciali ai serii au fost Gabriel Liiceanu şi Andrei Pleşu care au exprimat rolul unei asemenea organizaţii prin ochii unui hipertensiv, iar seara a fost încheiată de un concert extraordinar al Orchestrei Medicilor din Bucureşti 'dr.Ermil Nechifor'.

Mai multe informaţii despre proiectele Fundaţiei 'Viaţă fără Hipertensiune' puteţi găsi şi pe www.viata-fara-hipertensiune.ro

20-02-2015
Tip
Comunicat de presa