Termen cautat
Tip stire
E.g., 12/14/2019
Data stire

Comunicat de presa - MediHelp International


Autor: elena

In conditiile in care in Romania exista doar 6 paturi la 1000 de persoane, MediHelp International lanseaza Essential MHP

Bucuresti, 24 Septembrie: Fundatia Europeana pentru Spitale si Sanatate arata ca Romania a reusit sa creasca ponderea cheltuielilor publice de sanatate cu 18,9% intre 1998 si 2008. Totusi aceasta crestere a investitiilor in sistemul public de sanatate nu a condus si la o crestere similara in ceea ce priveste cheltuielile pentru spitalizare.

Romania a suferit o scadere de 3,7% a numarului de paturi din spitale in decursul acestor 10 ani. In 2010 erau 6,2 paturi de spital pentru 1000 de romani, un numar foarte mic in comparatie cu alte tari din Uniunea Europeana.

Ca o solutie pentru acest deficit major, MediHelp International lanseaza noul Essential MHP, un plan care acopera toate cheltuielile necesare spitalizarii, atat in sectorul privat cat si in cel public.

Cifrele de mai sus sunt ingrijoratoare, luand in considerare ca Romania are un numar mare de proceduri chirurgicale care necesita spitalizare. In 2008 au fost inregistrate 53.785 proceduri chirurgicale cu spitalizare pentru 100.000 pacienti, aceasta reprezentand o crestere de 276% fata de anul 1998.

Aceasta este cea mai mare crestere inregistrata in Uniunea Europeana.

Essential MHP este cel mai competitiv plan de asigurare cu acoperire Europeana care include toate costurile potentiale de spitalizare. Cu preturi incepand de la 1,6 euro pe zi, asiguratul poate avea acces la orice spital din Europa pentru orice nevoie medicala care necesita spitalizare.

Polita acopera toate costurile de spitalizare si tratament pana la o limita anuala de €500.000 pentru fiecare persoana.

'Aceste statistici arata ca in acest moment sistemul public de sanatate din Romania nu poate acoperi nevoile tuturor celor care necesita spitalizare in Romania. Tot mai multi oameni ar trebui sa ia in considerare valoarea si flexbilitatea pe care o asigurare de sanatate o ofera, costurile de spitalizare fiind acoperite atat in tara cat si in strainatate, prin intermediul planului Essential MHP ' spune Alida Coman, Coordonator Marketing si PR, MediHelp International.

Iata un exemplu al costurilor de spitalizare acoperite de Essential MHP:

Beneficii spitalizare MHP Essential

--Servicii de ambulanta Acoperite

-Cazare intr-o camera privata cu mese incluse Acoperita

-Proceduri de diagnosticare, tomografie computerizata,

-scanari RMN, radiografii de tip PET si costuri de tratament Acoperite

-Cheltuieli pentru interventii chirurgicale
(inclusiv anestezie si cazare) €30,000

-Cazare in unitatea de terapie intensiva si serviciile

-personalului medical (doctor, terapeut, asistenta) Acoperite

-Ingrijiri medicale, medicamente si pansamente Acoperite

-In cazul in care persoana asigurata este un copil cu varsta sub 16 ani este inclusa cazarea pentru un parinte Acoperita

-Chirurgie ambulatorie Acoperita

-Tratament post-spitalizare Acoperit

Sursele Studiului:

http://www.hope.be/03activities/quality_eu-hospitals/eu_country_profiles/00-hospitals_in_europe-synthesis_vs2011-06.pdf

http://www.insse.ro/cms/files/Anuar%20statistic/07/07%20Sanatate_ro.pdf

MediHelp International este cel mai important furnizor de asigurari private de sanatate din Europa Centrala si de Est si este prezent pe piata din Romania incepand cu 1999. MediHelp International este manager de distributie al BUPA International in Ungaria, Romania si Bulgaria.

In parteneriat cu BUPA International, MediHelp imbina cu succes Asistenta Medicala cu Asigurarea Internationala de sanatate, pentru beneficiul clientilor sai. Pentru mai multe informatii accesati www.medihelp.ro

MediHelp International este broker de asigurari al Bupa International in Romania, Ungaria si Bulgaria. MediHelp International este inregistrat la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor din Romania cu numarul RBK - 366/11.10.2006.

Asigurarile sunt oferite de Bupa Insurance Ltd. si Bupa Insurance Services Ltd. Bupa Insurance Services Ltd este inregistrat in Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord sub numarul 03829851, iar Bupa Insurance Ltd are numarul de inregistrare 3956433 in Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord.

24-09-2013
Tip
Comunicat de presa