Termen cautat
Tip stire
E.g., 04/03/2020
Data stire

Consiliul Concurentei a autorizat preluarea International Healthcare Systems de catre Diaverum


Autor: elena

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea societăţii International Healthcare Systems şi a activităţii nefrologie a firmei Inter Health Systems de către companiile Diaverum România şi Diaverum Holding.

Potrivit unui comunicat al autorităţii de concurenţă, remis, joi, AGERPRES, instituţia a evaluat operaţiunea de concentrare economică din punctul de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, în conformitate cu Regulamentul privind concentrările economice.

Ca urmare a analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante.

Grupul achizitor, Diaverum, activează pe piaţa serviciilor de dializă din România. Diaverum România îşi desfăşoară activitatea prin 13 centre de dializă aflate în Bistriţa, Braşov, Roman, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Mediaş, Oradea, Târgu Jiu, două centre în Sibiu şi trei centre în Bucureşti.

Diaverum România furnizează servicii de prevenţie, servicii de hemodializă, dializă peritoneală, precum şi serviciile medicale adiacente (servicii de prevenţie, respectiv consultaţii nefrologice).

International Healthcare Systems activează pe piaţa serviciilor de dializă din România şi deţine 15 centre de dializă, situate în sud-estul României, respectiv în Brăila, Braşov, Bucureşti (trei centre), Petroşani, Galaţi, Târgu Mureş, Buşteni, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Craiova, Focşani şi Râmnicu Vâlcea.

De la Inter Health Systems este vândută, indirect, numai activitatea de nefrologie, ca urmare a transferării acestei activităţi către International Healthcare Systems.

Potrivit Consiliului Concurenţei, în urma preluării clinicilor de dializă aparţinând societăţii International Healthcare Systems, Diaverum îşi va extinde activitatea pe piaţa serviciilor de hemodializă şi dializă peritoneală din zona de captare a centrelor de dializă din Brăila, Petroşani, Galaţi, Târgu Mureş, Buşteni, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Craiova, Focşani şi Râmnicu Vâlcea şi îşi va creşte numărul de pacienţi care vor beneficia de servicii de hemodializă şi dializă peritoneală din zona de captare a centrelor de dializă din Braşov şi Bucureşti.

18-02-2016
Tip
Stiri interne