Termen cautat
Tip stire
E.g., 09/21/2020
Data stire

Corina Crisan (PNL Arad): Ministrul Banicioiu si directorul CNAS, Ciurchea, trebuie sa-si dea demisiile


Autor: elena

Prim-vicepreşedintele PNL Arad, Corina Crişan, a criticat joi, într-o conferinţă de presă, calitatea sistemului de carduri de sănătate, a cărui recentă defectare la nivel naţional a condus la blocarea actului medical în întreaga ţară, solicitând demisiile ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, şi a directorului CNAS, Valise Ciurchea.

'Consider că că atât ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, cât şi preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, trebuie să-şi prezinte demisiile. Primul, pentru că implementarea sistemului de carduri de sănătate s-a dovedit a fi un eşec răsunător, iar al doilea, pentru că a minţit atunci când a afirmat că defectarea sistemului nu a afectat nici pacienţii, nici medicii', a declarat Corina Crişan, de profesie medic.

Aceasta a afirmat că declaraţia preşedintelui CNAS, Vasile Ciurchea, care a afirmat la momentul respectiv că "pot fi oferite servicii medicale şi fără card, căci la nivelul sistemului există amprenta acestuia" nu este altceva decât o minciună, pentru că sistemul nu a operat existenţa cardului în cititor, în unele cazuri pur şi simplu nefiind detectat.

'Tot domnul Ciurchea, preşedintele CNAS, a declarat, de asemenea, că 'în 72 de ore, serviciile, reţetele şi trimiterile pot fi ridicate în sistem', lucru de asemenea eronat. Să ne imaginăm că reţetele şi analizele pot fi validate de către farmacii şi laboratoare în următoarele 72 de ore, dar ce facem atunci când în cauză sunt pacienţii care trebuie externaţi din spitale? Îi ţinem internaţi încă 72 de ore? Şi în cazul medicilor de familie există o problemă, pentru că dacă sistemul informatic cade, spre exemplu joia sau vinerea, pacienţii nu au cum să revină la cabinete în weekend, pentru că acestea nu funcţionează sâmbăta şi duminica. Şi chiar dacă ar funcţiona, de ce trebuie puşi asiguraţii pe drumuri, pentru că nişte conducători de instituţii sunt incompetenţi? Având în vedere toate acestea, cred că odată cu domnul Bănicioiu, ar trebui să-şi dea demisia şi domnul Ciurchea, amândoi fiind la fel de vinovaţi', a adăugat prim-vicepreşedinte al PNL Arad.

24-09-2015
Tip
Stiri interne