Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/09/2021
Data stire

Corina Pop (MS): In cazul copiilor cu sindrom hemolitic-uremic speram ca mortalitatea sa fie redusa


Autor: elena

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Corina Pop a afirmat luni că cel mai important, în prezent, în cazul copiilor cu sindrom hemolitic-uremic internaţi la Spitalul "Marie Curie" este salvarea vieţii acestora şi descoperirea, cât mai rapid, în urma anchetei epidemiologice, a sursei de infestare astfel încât să nu mai apară noi îmbolnăviri.

'Medicii de la "Marie Curie" s-au mobilizat exemplar. Sperăm ca mortalitatea să fie redusă. Ancheta epidemiologică nu este terminată. Sursa de infecţie iniţială nu este cunoscută încă. DSP-urile şi toate comisiile, inclusiv conduse de minister, comisiile locale fac eforturi pentru a afla sursa. Sperăm ca pacienţii să fie salvaţi cu ajutorul medicilor de la "Marie Curie". INSP face ancheta epidemiologică, însă acolo ancheta este condusă de MS împreună cu DSP-urile, este o anchetă dificilă. Ancheta epidemiologică este dificilă în orice ţară europeană", a afirmat secretarul de stat.

Corina Pop subliniază că moartea oricărui copil reprezintă o tragedie pentru familie, dar şi pentru societate.

'Îmi pare rău. Moartea fiecărui copil este o tragedie, este o durere şi pentru familie şi pentru societate şi pentru medicii care, sunt sigură, s-au luptat. Sunt exemplari, se luptă pe viaţă şi pe moarte. Să fii pediatru astăzi în România este o chestiune de vocaţie. Îmi pare rău, sper ca mortalitatea să fie redusă. Nu se pune problema de vaccinuri în momentul de faţă. Se pune problema de salvarea vieţii pacienţilor şi descoperirea cât mai repede, în urma anchetei epidemiologice, a sursei de infestare pentru a nu mai fi descoperite cazuri noi", a spus Pop.

O fetiţă diagnosticată cu sindrom hemolitic-uremic, care era internată la Spitalul "Marie Curie", a decedat în noaptea de duminică spre luni. Copilul fusese adus la ''Marie Curie'' în data de 10 februarie, fiind transferată de la Spitalul de Pediatrie din Piteşti.

15-02-2016
Tip
Stiri interne