Termen cautat
Tip stire
E.g., 01/22/2020
Data stire

Covasna: 13 candidaturi pentru programul 'Acces liberal'


Autor: elena

Programul 'Acces liberal', initiat la inceputul acestui an de filiala PNL Sfantu Gheorghe cu scopul de a recruta candidati pentru viitorul Consiliu local municipal, a atras 13 persoane, printre care medici, oameni de afaceri, juristi, dar si foarte multi tineri.

Presedintele PNL Sfantu Gheorghe, Madalin Guruianu, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, ca fiecare candidat a trebuit sa depuna un CV, o scrisoare de intentie in care sa explice motivele pentru care doreste sa devina consilier local si un eseu in care sa faca referire la initiativele pe care le va avea in primele trei luni de mandat.

Potrivit lui Guruianu, ordinea pe liste va fi stabilita si in baza unui sondaj de opinie din care va rezulta popularitatea si notorietatea de care se bucura candidatii in randul comunitatii locale.

Printre candidati se regasesc consilierul local Madalin Guruianu, medicul Anca Padeanu, economistul Ciprian Nitu, omul de afaceri Aurel Bote, notarul Marilena Profiroiu, profesorul universitar Cziprian Lorand si Emil Pantelimon - un tanar implicat activ in activitatea culturala si civica.

Madalin Guruianu si-a exprimat convingerea ca organizatia PNL Sfantu Gheorghe se va prezenta la viitoarele alegeri locale din 2012 cu o lista de candidati tineri, atat ca varsta, cat si ca mentalitate.

'Categorii sociale si de varsta diverse, doamne si domni ancorati in problemele comunitatii locale, romani si maghiari deopotriva, acestea sunt cele 13 propuneri pe care PNL Sfantu Gheorghe le va trece prin filtrul opiniei publice. Suntem convinsi ca aceasta deschidere si transparenta de sorginte liberala va putea fi un exemplu de buna practica si pentru alte organizatii de partid din zona', a afirmat Madalin Guruianu.

El a mentionat ca 'Acces liberal' este un proiect novator, prin care filiala PNL Sfantu Gheorghe a oferit, practic, tuturor cetatenilor sansa de a se implica si de a schimba societatea, dar a avut si rolul de a-i 'mobiliza' pe politicienii cu stagii mai vechi, care se cred 'fixati definitiv in scaune'.

03-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa