Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/29/2020
Data stire

Covasna: O firma austriaca va asigura noua aparatura medicala la Spitalul Judetean de Urgenta


Autor: elena

Conducerea Consiliului Judetean Covasna a semnat joi cu o firma austriaca contractul de dotare cu echipamente si aparatura medicala a Spitalului Judetean de Urgenta din Sfantu Gheorghe.

Investitia se va cifra la 27 de milioane de lei si va fi finantata din fonduri europene prin Programul Operational Regional.

Proiectul prevede atat achizitionarea echipamentelor, cat si punerea in functiune a unui bloc operator modern cu patru sali de operatie, laboratoare etc. De asemenea, include instruirea personalului medical si intretinerea echipamentelor livrate de firma austriaca Vamed Standortentwicklung und Engineering GmbH & Co din Viena.

Proiectul de modernizare a echipamentelor medicale este parte integranta a programului de reabilitare a Spitalului Judetean de Urgenta din Sfantu Gheorghe, care se va incheia la sfarsitul anului viitor.

Presedintele Consiliului Judetean Covasna, Tamas Sandor, a declarat ca lucrurile au inceput sa mearga bine la Spitalul Judetean dupa descentralizare, respectiv dupa trecerea acestuia de la Ministerul Sanatatii in subordinea autoritatilor locale.

"Eu cred si asa simt ca in ultimii patru ani am avansat mai mult decat in primii 20 de ani de dupa 1990", a declarat Tamas Sandor.

03-10-2014
Tip
Stiri interne