Termen cautat
Tip stire
E.g., 01/28/2020
Data stire

Covasna: Sanitas considera ca formula de majorare a salariilor propusa de Guvern e inechitabila


Autor: elena

Conducerea Sanitas Covasna nu sustine propunerea reprezentantilor Guvernului de majorare cu 10% a salariilor sub 1.500 de lei din sistemul public de sanatate, pe considerentul ca aceasta formula este inechitabila si discriminatorie.

Presedintele Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, a declarat marti, pentru AGERPRES, ca prin aceasta formula se tinde spre uniformizarea salariilor, fara a se tine cont de anumite criterii, cum ar fi studiile, pregatirea profesionala, vechimea si responsabilitatea muncii prestate.

"Personal nu sunt de acord si nici alti colegi din Regiunea Centru, cu care am discutat, nu sunt de acord cu aceasta propunere si nu o vom sustine. (...) Desigur, suntem de acord cu majorarea salariilor, e necesara pentru ca salariile sunt mici, dar acest lucru trebuie facut pe principiul echitatii si responsabilitatii. Dorinta noastra este ca toate categoriile de salariati sa beneficieze de o majorare, iar apoi sa se ajusteze suplimentar veniturile celor defavorizati. (...) Dar, asa nu merge, ca numai cei cu salarii sub 1.500 de lei sa beneficieze de o crestere salariala, iar ceilalti nimic", a spus Vasile Neagovici.

El a mentionat ca lucreaza la o grila de salarizare pe care o va propune Consiliului National al Federatiei Sanitas care se va intruni saptamana viitoare la Bucuresti.

"In cadrul Consiliului vom lua o decizie si cu privire la actiunile de protest pe care am decis sa le suspendam in urma discutiilor purtate recent cu reprezentantii Ministerului Sanatatii si Ministerului Finantelor. Eu prevad ca vor fi discutii aprinse pentru ca aceasta propunere de majorare a salariilor e de neacceptat", a mai spus liderul Sanitas.

Reprezentantii sindicatului Sanitas si ai Guvernului au convenit in urma cu cateva zile sa semneze un acord de colaborare care prevede, printre altele, majorarea cu 10% in doua transe, respectiv de la 1 decembrie 2014 si 1 martie 2015, a salariilor sub 1.500 de lei, masura de care ar urma sa beneficieze 126.000 de salariati din sistemul public sanitar si asistenta sociala.

Proiectul acordului de colaborare va fi prezentat pentru validare Consiliului National al Federatiei Sanitas pe data de 7 iulie a.c.

01-07-2014
Tip
Stiri interne