Termen cautat
Tip stire
E.g., 09/29/2020
Data stire

Cristian Busoi: Fondurile alocate in 2013 au facut posibila rezolvarea unor probleme importante


Autor: elena

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) a avut in 2013 cel mai mare buget din istorie, respectiv 23,123 miliarde lei, care a ajutat la rezolvarea unor probleme din sistem, insa finantarea ramane insuficienta, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, presedintele CNAS, Cristian Busoi.

Au fost aduse la zi a platile pentru medicamente si materiale sanitare din farmacii si pe programe. Astfel, termenelor de plata impuse de Directiva pentru combaterea platilor intarziate se vor plati la 60 plus 30 de zile. Acest lucru reprezinta un pas inainte comparativ cu situatia anilor 2009, 2010 si 2011. Numarul pacientilor care primesc gratuit tratament oncologic aprobat de CNAS a crescut la 7.500. In luna septembrie 2013, pentru prima data, lista de asteptare pentru medicatia de specialitate a fost redusa la zero. Au fost eliminate listele de asteptare pentru tratamentul hepatitei B si C. Nu mai exista lista de asteptare pentru dispozitive medicale in marea majoritate a judetelor, a sustinut Busoi.

El a mentionat ca majoritatea spitalelor au fost mai bine finantate decat in anul 2012, insa mai sunt spitale in Bucuresti care au credite de angajament.

"Au fost rambursate plati externe in valoare de 33,3 milioane de euro in anul 2013 (din totalul de 168 milioane de euro) pentru furnizorii externi de servicii medicale. Bugetul alocat pentru anul viitor permite achitarea integrala a datoriilor catre tarile membre UE in anul 2014", a mai declarat seful CNAS.

Cristian Busoi s-a referit si la programele de sanatate, care se pare vor fi preluate de la Ministerul Sanatatii, dar si la programe noi, pentru care ar trebui sa creasca alocarea bugetara.

20-12-2013
Tip
Stiri interne