Termen cautat
Tip stire
E.g., 02/29/2020
Data stire

Cristian Irimie: Scopul oricaror reforme in sanatate trebuie sa fie unul singur - cresterea satisfactiei pacientului


Autor: elena

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii (MS), Cristian Anton Irimie, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa la Ploiesti, ca scopul oricaror reforme din sistemul sanitar trebuie sa fie cresterea satisfactiei pacientului, acesta reiterand faptul ca decizia privind comasarea sau reprofilarea unitatilor spitalicesti revine autoritatilor publice locale.

Irimie a participat si la o discutie cu manageri de spitale din Prahova si cu primari ai localitatilor pe raza carora se afla astfel de unitati, reprezentantul MS precizand ca le-a explicat acestora criteriile care au stat la baza intocmirii listei de propuneri privind comasarea si reprofilarea spitalelor.

'De vreo 20 de ani se tot face reforma. Noi nu mai putem face reforma pentru ca au facut-o toti inaintea noastra. Noi facem un pic de restructurare ca totusi sa facem ceva sa si mearga in acest sistem de sanatate', a declarat secretarul de stat, adaugand ca autoritatile locale au termen pana pe 15 martie pentru a decide ce masuri vor lua.

De asemenea, Cristian Irimie a punctat faptul ca, de cand a aparut acea lista cu propuneri ale MS, discursul pe mijloacele media s-a schimbat in sensul ca, deodata, problemele par sa fi disparut.

'Toti care se prezentau in fata camerelor de luat vederi spuneau ce spital bun au, ce medici competenti au, cum nu au datorii, cum au medicamente in spitale, cand acum trei luni de zile vedeam cu totul si cu totul altceva. Sigur ca ne-am pus o intrebare si am zis ca daca mai facem vreo doua asemenea propuneri, sistemul de sanatate se vindeca complet, de unde acum trei luni era in coma sau, si mai profund, sustinut de aparate', a declarat reprezentantul MS.

04-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa