Termen cautat
Tip stire
E.g., 01/20/2020
Data stire

Cristian Radulescu: Este posibil ca Guvernul sa-si asume raspunderea pe noua lege-cadru a sanatatii


Autor: elena

Liderul senatorilor PDL, Cristian Radulescu, a afirmat marti ca este posibil ca Guvernul sa-si asume raspunderea pe noua lege-cadru a sanatatii.
"Este posibil sa se adopte varianta asumarii si tocmai de aceea astfel de consultari cu parlamentarii inainte de momentul deciziei la care ne referim este binevenit", a declarat Radulescu la finalul reuniunii de lucru asupra proiectului de lege pe care ministrul Sanatatii, Ladislau Ritli, a avut-o la Camera Deputatilor cu mai multi parlamentari ai Coalitiei, membri ai comisiilor de specialitate.

Cu privire la varianta adoptarii in Parlament, Radulescu a afirmat ca "exista un caracter de urgenta a acestei legi".

"Si nu neaparat asupra ei, este o lege-cadru, ci este nevoie de mult timp pentru elaborarea si dupa aceea trecerea legilor care-i urmeaza. (...) Sunt o multime de alte legi care vor veni dupa aceea si care vor trebui sa se refere la aspectele foarte detaliate ale organizarii sistemului sanitar", a aratat liderul senatorilor PDL.

El a precizat ca nu este avansata nicio data, dar ca "intr-un interval scurt forma finala a legii pe care o propune ministerul va fi publicata pe site", probabil pana la finele anului.

In legatura cu data la care Guvernul ar urma sa-si asume raspunderea asupra acestei legi, senatorul democrat-liberal a mentionat ca poate fi vorba "de luna februarie a anului viitor".

In opinia sa, noua lege promovata de Ministerul Sanatatii este "o lege de mare reforma in Sanatate", care va rezolva multe probleme, printre care "subfinantarea sistemului, folosirea eficienta a banului strans in Fondul National de Sanatate, scoaterea cheltuielilor din spitale si punerea unui accent mai bun pe medicina preventiva, cresterea calitatii actului medical prin introducerea concurentialitatii in sistemul de sanatate".

Cristian Radulescu a mai spus ca intalnirea de marti dintre parlamentarii Coalitiei si ministrul Sanatatii nu a fost dedicata observatiilor, ci a avut ca scop "omogenizarea informatiei".

El a sustinut ca reprezentantii MS au dat "raspunsuri convingatoare" la toate intrebarile care le-au fost adresate, dar ca mai urmeaza o runda de discutii, avand in vedere complexitatea legii.

29-11-2011
Tip
Stiri interne
Sursa