Termen cautat
Tip stire
E.g., 02/23/2020
Data stire

Criza din Libia: Canada va debloca un ajutor de urgenta de pana la 5 milioane de dolari


Autor: elena

Premierul canadian Stephen Harper a anuntat miercuri ca guvernul sau va debloca pana la cinci milioane de dolari pentru a raspunde crizei umanitare provocate de exodul masiv de refugiati care au fugit de confruntarile din estul Libiei, relateaza AFP.

'Guvernul nostru va raspunde imediat crizei din Libia prin deblocarea (unei sume de) pana la cinci milioane de dolari pentru ajutor umanitar si medical, precum si pentru adapost', a declarat in Camera Comunelor seful guvernului conservator.

El si-a reiterat de asemenea apelul de incetare a violentelor si ca Muammar Gaddafi sa-si dea demisia. Guvernul condus de Stephen Harper a trimis spre largul coastelor libaneze fregata Charlottetown, care dispune de un elicoper si de 240 de soldati. Plecata miercuri de la Halifax, nava ar urma sa ajunga in zona in sase sau sapte zile.

Organizatiile umanitare si comunitatea internationala au angajat miercuri o cursa contra cronometru pentru a-i ajuta pe miile de refugiati masati in conditii precare la frontiera dintre Libia si Tunisia.

Confruntat cu amenintarea unui 'dezastru', Programul Alimentar Mondial a anuntat un plan de ajutor de urgenta in valoare de 38,7 milioane de dolari vizand 2,7 milioane de persoane din Libia, Egipt si Tunisia.

04-03-2011
Tip
Stiri externe
Sursa