Termen cautat
Tip stire
E.g., 09/18/2020
Data stire

Cros pentru sanatate


Autor: elena

Institutul National de Sanatate Publica - Centrul Regional Bucuresti (CRSPB) si Asociatia pentru Sanatate, Educatie si Familie (ASEF) invita bucurestenii duminica, in Parcul Tineretului, la ora 13,00, la Crosul de toamna al Inimii.

Acest cros, ca si omonimul din luna mai, invata bucuresteanul sa vina sa faca miscare in parc, fara premii sau fanfare, din simpla dorinta de a se simti mai bine, mai imun la stresul vietii zilnice, mai generos si mai bun la munca si in familie, precizeaza organizatorii.

Duminica este marcata Ziua Mondiala a Inimii, prilej pentru specialisti de a atrage atentia asupra importantei exercitiului fizic la locul de munca, cu accent pe responsabilitatea angajatilor fata de propria sanatate.

'Bine la locul de munca' - tema lui 2010 - inseamna neaparat un nivel rezonabil de miscare ce contracareaza profilul static al majoritatii proceselor actuale de munca si rezoneaza favorabil cu sloganul 'Eu muncesc cu inima!' - sugerand beneficiul, dar si responsabilitatea angajatorului, se arata intr-un comunicat de presa transmis vineri AGERPRES.

Fiecare ora investita in miscarea pentru sanatate adauga sorocului vietii alte 3 ore de traire sanatoasa, demna, productiva.

Introducerea miscarii pentru sanatate in rutina vietii - cam 30 minute pe sedinta in cele mai multe zile ale saptamanii, spune Societatea Europeana de Cardiologie - este premiul cel mare al Crosului de toamna al Inimii, care in timp poate face diferenta intre viata de performanta si cea neimplinita, intre sanatate si boala cronica, intre longevitate verde si moarte prematura, spune prof. dr. Radu Negoescu de la INSB-CRSPB.

O expozitie cu vanzare de carte va fi prezentata de Editura Viata si Sanatate, care, in plus, va distribui gratuit magazinul de sanatate&preventie 'Viata+Sanatate'.

25-09-2010
Tip
Stiri interne
Sursa