Termen cautat
Tip stire
E.g., 08/12/2020
Data stire

Crosul Zilei Nationale a Inimii se va desfasura duminica in Parcul Tineretului


Autor: elena

Cea de-a XIX-a editie a Crosului organizat cu ocazia Zilei Nationale a Inimii se va desfasura duminica in Parcul Tineretului incepand cu ora 12,30, informeaza un comunicat de presa al Institutului National de sanatate publica.

Evenimentul este organizat de Centrul Regional Bucuresti al Institutului National de sanatate publica (INSP) si de Asociatia pentru Sanatate, Educatie si Familie (ASEF).

Cu prilejul crosului se vor oferi publicului masurari de tensiune arteriala, de greutate si procentaj de grasime corporala, se vor distribui reviste, carti si pliante de sanatate, se va efectua consiliere cardio-preventiva pentru cei interesati, totul fara taxe sau alte costuri.

Din anul 1997, in urma unei initiative a Academiei de Stiinte medicale, Ziua Nationala a Inimii se celebreaza in fiecare an pe 4 mai.

"In 2014 Ziua Nationala a Inimii statueaza: Elixirul inimii - activitatea fizica sustinuta, la doze optime, in toate ipostazele cotidiene. Societatea Europeana de cardiologie recomanda 30 minute de miscare pentru sanatate in cele mai multe zile ale saptamanii, daca se poate zilnic, pentru a ne mentine forma fizica si mentala, a ne trata de stres si a trai mult in conditii de implinire si demnitate. Iar specialistii in medicina efortului fizic recomanda adultilor sanatosi cu munca nesolicitanta fizic sa practice exercitii aerobice de nivel submaximal (la 60 - 80% din pulsul maximal = 220 - varsta) intre 30 si (maximum) 60 de minute pe zi pentru a culege beneficii", se arata in comunicatul de presa.

30-04-2014
Tip
Stiri interne