Termen cautat
Tip stire
E.g., 01/23/2021
Data stire

Crucea Rosie Romana sarbatoreste vineri 138 de ani de la infiintare


Autor: elena

Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania sarbatoreste vineri 138 de ani de istorie si activitate umanitara, evenimentul fiind marcat prin activitati speciale in toate marile orase ale tarii - tombole, spectacole de teatru, demonstratii de prim-ajutor, crosuri sau jocuri pentru copii.

De asemenea, cu acelasi prilej, voluntarii filialelor din toata tara vor fi prezenti in strada distribuind apa, vor masura tensiunea si glicemia sau se vor deplasa la domiciliul persoanelor varstnice pentru a le oferi consiliere psihologica si pentru a le ajuta la cumparaturi, se arata intr-un comunicat al organizatiei remis joi AGERPRES.

,,Toata activitatea Crucii Rosii Romane se bazeaza pe un element fara de care toata istoria organizatiei noastre nu ar fi fost posibila: voluntariatul. In ziua de 4 iulie, ii sarbatorim in primul rand pe voluntarii Crucii Rosii Romane! Acei oameni care cu promptitudine, devotament si dedicare au actionat ori de cate ori a fost nevoie pentru a-i ajuta pe cei aflati in suferinta', a declarat Mihaela Geoana, presedinta Crucii Rosii Romane, conform comunicatului citat.

Pe 4 iulie 1876 lua fiinta Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania in incinta Spitalului Coltea din Bucuresti. Printre semnatarii actului de infiintare a Crucii Rosii Romane se regaseau importante personalitati ale vremii: Dimitrie Ghica, Nicolae Kretzulescu, George Gr. Cantacuzino, C.A. Rosseti, Ion Ghica, Dimitrie Sturza, dr. Carol Davila.

De-a lungul istoriei sale, Crucea Rosie Romana a intervenit ori de cate ori Romania s-a confruntat cu razboi, epidemii sau dezastre.

03-07-2014
Tip
Stiri interne