Termen cautat
Tip stire
E.g., 08/21/2019
Data stire

Cseke Attila a cerut stoparea internarilor in unitatile propuse pentru transformare


Autor: elena

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a transmis, joi, in videoconferinta cu autoritatile locale sanitare si de urgenta din teritoriu, un mesaj adresat autoritatilor de a stopa internarile in unitatile propuse pentru reprofilare in centre de permanenta sau cabinete medicale de specialitate sau in unitatile propuse pentru accesarea programului de dezvoltare a retelei de persoane varstnice.

Conform OG nr.124/1998, aceste unitati nu vor mai putea beneficia de contracte cu casele de asigurari de sanatate si nu vor avea fondurile necesare pentru asigurarea unui act medical de calitate de la 1 aprilie 2011, precizeaza un comunicat al Ministerului Sanatatii, remis, joi, AGERPRES.

In prezent, toti pacientii din 35 unitati sanitare au fost externati sau transferati in alte unitati din judet, in functie de necesitate. Doar in 11 judete exista unele dificultati in transferul pacientilor sau redistribuirea personalului.

Ministerul Sanatatii si directiile de sanatate publice sunt pregatite cu mijloace de transport medicalizate pentru a asigura, in continuare, transferul pacientilor in siguranta. In acest sens, au fost identificate locuri vacante in alte unitati sanitare pentru toti pacientii care ar necesita in continuare servicii medicale spitalicesti.

''Bugetul spitalelor si serviciilor de ambulanta care angajeaza personal redistribuit din cele 67 unitati sanitare propuse pentru reprofilare va fi suplimentat, daca acestea, in urma preluarii personalului, nu s-ar mai incadra in prevederea legala de 70% cheltuieli de personal. Am discutat deja cu presedintele Casei de Asigurari de Sanatate in acest sens'', a spus ministrul Cseke Attila, potrivit comunicatului.

El a adaugat ca Ministerul Sanatatii a modificat legislatia astfel incat cererile personalului care se redistribuie pot fi depuse direct la sediile directiilor de sanatate publice, fara a se mai face liste la nivelul spitalelor.

31-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa