Termen cautat
Tip stire
E.g., 02/29/2020
Data stire

Dambovita: 95% dintre cabinetele medicilor de familie nu sunt dezinfectate si deratizate


Autor: elena

Circa 95% dintre cabinetele medicilor de familie din Dambovita nu au spatii corespunzatoare si aparatura pentru sterilizarea instrumentarului medical, nu dispun de apa calda, uneori nici de apa rece si nu au efectuat operatiunile de dezinsectie si deratizare.

Dupa cum a declarat miercuri seful Directiei de Sanatate Publica (DSP) Dambovita, Claudiu Dumitrescu, au fost verificate, in ultimele doua saptamani, 72 de cabinete ale medicilor de familie din judet.

''In 95% din unitatile controlate in aceasta actiune tematica nu s-au efectuat operatiuni dezinsectie-deratizare. Peste 90% din cabinetele medicale controlate nu detin structura functionala prevazuta de Ordinul Ministerului Sanatatii, astfel ca 19 cabinete nu utilizeaza sala de tratamente din cauza inexistentei unei surse care sa realizeze microclimatul corespunzator, 36 cabinete nu detin spatii si aparatura necesara desfasurarii operatiunilor de sterilizare, 20 de cabinete nu asigura spatii anexe pentru depozitarea intermediara a deseurilor, a materialelor si ustensilelor de curatenie'', a precizat directorul DSP Dambovita.

Cabinete cu cele mai mari deficiente sunt in localitatile Cornesti, Cojasca, Razvad si Darmanesti. Pentru deficientele constatate in actiunea de control DSP a dat 31 sanctiuni, dintre care 21 amenzi, in valoare totala de 11.900 de lei si 10 avertismente.

03-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa