Termen cautat
Tip stire
E.g., 08/15/2020
Data stire

Danone negociaza cu Hospira vanzarea diviziei de nutritie medicala, pentru trei miliarde de euro


Autor: elena

Compania franceza Danone vrea sa-si vanda divizia de nutritie medicala, evaluata la peste trei miliarde de euro (patru miliarde de dolari), printre potentialii cumparatori aflandu-se grupul american Hospira Inc, au declarat, pentru Bloomberg, surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul.

Recent, Bloomberg anunta ca printre companiile interesate de aceasta divizie se afla grupul elvetian Nestle si compania germana Fresenius.

Vanzarea diviziei de nutritie medicala ar ajuta Danone, cel mai mare producator mondial de produse lactate proaspete, cu marci precum Activia si Actimel, sa se concentreze pe brandurile alimentare.

Hospira, cu sediul in Lake Forest, statul Illinois, producator de medicamente injectabile, pare sa fie cel mai probabil cumparator, sustin sursele. Negocierile dintre Danone si Hospira au fost anuntate duminica si pe site-ul Financial Times.

In primul trimestru din 2014, vanzarile diviziei de nutritie medicala apartinand Danone au urcat cu 5,2%, la 328 milioane de euro. In 2013, veniturile diviziei se ridicau la 1,3 miliarde de euro, reprezentand aproximativ 6,3% din veniturile totale ale grupului francez.

Luna trecuta, Danone a anuntat ca intentioneaza sa inchida trei fabrici de produse lactate din Europa si sa reduca 325 de locuri de munca pentru a raspunde la scaderea cererii de produse lactate proaspete.

Compania intentioneaza sa inchida fabricile de la Casale Cremasco (Italia), Hagenow (Germania) si Budapesta (Ungaria), urmand ca productia sa fie transferata treptat la uzinele din Belgia, Polonia, Germania si Franta. Masura va conduce la eliminarea a 100 de locuri de munca in Italia, 70 de posturi in Germania si 155 de posturi in Ungaria.

Potrivit unui purtator de cuvant al grupului Danone, divizia europeana de produse lactate proaspete are aproximativ 9.000 de angajati la 19 fabrici. La nivel global, Danone are 104.000 de angajati si 190 de facilitati de productie.

Grupul Danone a demarat investitia in Romania, in 1996, prin achizitia fostei unitati Miorita Fundeni. Veniturile Danone Romania au depasit 481 de milioane de lei in 2013, in scadere cu 5% in comparatie cu anul anterior.

Din 2013, Danone Romania a devenit centrul regiunii Europei de Sud-Est, care include Romania, Bulgaria, Grecia si tarile Adriatice, servind o piata potentiala de peste 60 de milioane de consumatori.

28-07-2014
Tip
Stiri externe