Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/09/2021
Data stire

Denis Stanescu ('Marie Curie'): Un copil - in continuare intubat si ventilat mecanic; starea este grava


Autor: elena

Unul dintre cei doi copii diagnosticaţi cu sindrom hemolitic-uremic, internaţi la Spitalul "Marie Curie", care au fost intubaţi, a fost extubat şi suportă bine situaţia, însă al doilea este în stare gravă, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Denis Stănescu.

'Patru copii sunt la secţia de Terapie Intensivă, dintre care un copil este intubat şi ventilat mecanic şi e cu stare gravă. Încă trei copii care îşi continuă dializa peritoneală sunt grav, dar nu au protezare ventilatorie", a declarat pentru AGERPRES Denis Stănescu.

Ea a explicat, la Spitalul "Marie Curie", că în cazul copilului intubat apar tulburări de coagulare, care sunt urmărite de medici.

Stănescu a adăugat că, în cazul copilului extubat, medicii nu pot da niciun prognostic şi în momentul de faţă nu poate fi transferat pe secţie.

Denis Stănescu a precizat că şase copii se află pe Secţia de Nefrologie, din care trei continuă să facă dializă. Dintre ceilalţi trei care nu fac dializă şi care sunt cu funcţia renală reluată, doi sunt cu stare mai bună şi se pregătesc de externare.

Copiii care vor fi externaţi vor beneficia de analize repetate şi vor fi ţinuţi sub control, a menţionat medicul.

16-02-2016
Tip
Stiri interne