Termen cautat
Tip stire
E.g., 01/23/2021
Data stire

Dermatologia salveaza vieti, afirma presedintele SKIN Cancer Foundation


Autor: elena

Presedintele SKIN Cancer Foundation, una dintre cele mai importante organizatii internationale dedicate prevenirii cancerului de piele, dr. Perry Robins, a subliniat, joi, ca dermatologia poate salva vieti si ca oamenii trebuie educati sa se autoanalizeze si sa aiba in vedere orice modificare a unei alunite sau al aspectului pielii.

'In prezent, daca melanomul, cel mai agresiv cancer de piele, este depistat precoce, bolnavul are sanse mult mai mari', a precizat dr. Perry Robins, in cadrul congresului anual al Societatii Internationale pentru Dermato-Chirurgie care se desfasoara la Bucuresti.

In ceea ce priveste manifestarea in sine, specialistul american a apreciat ca aceasta este cea mai importanta de acest fel pentru ca reuneste specialisti din toata lumea si abordeaza nu numai aspecte dermatologice, ci si dermato-cosmetice.

Dr. Perry Robins a accentuat asupra importantei experientei internationale care, cu acest prilej, se face cunoscuta. De altfel, in cadrul congresului au loc si workshop-uri in care medicii mai tineri se pun la curent cu noile tehnici. De asemenea, presedintele SKIN Cancer Foundation a facut referire cu precadere la educatia populatiei pentru a se autoexamina.

La randul sau, dr. Gerhard Sattler din Germania, unul dintre cei mai mari specialisti in liposuctie, a evidentiat tehnica in sine care a devenit din ce in ce mai performanta si se utilizeaza pe scara larga, permitand sa se ia grasimea, care este in exces intr-o parte a corpului, si sa se puna intr-o alta parte, care are lipsa de grasime, si, in general, transferul de grasime sa se faca in asa fel incat corpul sa fie cat mai armonios.

Cel de-al XXXI-lea Congres anual al Societatii Internationale pentru Dermato-Chirurgie este organizat, in premiera, la Bucuresti si reuneste cei mai mari specialisti in dermato-chirurgie si estetica din Romania si alte tari. Evenimentul, care se desfasoara, in perioada 22-26 septembrie, are ca slogan 'Actualitate si trenduri in dermato-chirurgie'.

Printre temele abordate in sesiunile reuniunii se afla chirurgia tumorilor, chirurgia dermatologica reconstructiva, tratamentul cicatricilor prin cele mai avansate tehnologii laser, precum si ultimele tendinte la nivel mondial in ceea ce priveste proceduri ca liposuctia, lipotransferul, tratamentul celulitei sau tratamentele cu toxina botulinica si acid hialuronic.

'Dermatologia cosmetica si chirurgicala este un domeniu in plina dezvoltare in Romania, tara noastra dispunand de specialisti recunoscuti la nivel mondial si de tehnologia avansata. De aceea parteneriatul cu Societatea Internationala pentru Dermato-Chirurgie, una dintre cele mai importante societati de dermatologie din lume, si organizarea acestui congres la Bucuresti vin sa confirme rolul important al Societatii Romane de Medicina Estetica si Dermatologie Cosmetica si Chirurgicala. Dermatologii romani au invatat si practicat deja cu succes atat manopere de dermato-cosmetica, cat si de dermato-chirurgie, toate in folosul pacientilor nostri', a declarat presedintele Societatii Romane de Estetica si Dermatologie Cosmetica  51;i Chirurgicala, dr. Mihaela Leventer.

Prof.dr. Ioan Nedelcu, specialist in dermatologie, a declarat pentru AGERPRES ca evenimentul este unul extrem de important pentru ca abordeaza cele mai noi tehnici existente in lume atat pentru dermato-chirurgie, cat si pentru dermato-estetica.

Prof.dr. Rodica Cosgarea, sef Departament Dermatologie de la Universitatea de Medicina si Farmacie 'Iuliu Hatieganu' Cluj-Napoca, a spus ca in Romania ca si in Europa de Vest este in crestere mai ales melanomul, cel mai agresiv cancer de piele.

Ea a facut referire la o noua tehnica - MOHS - care presupune o excizie economicoasa si sub control microscopic riguros pentru siguranta tratamentului, metoda care se foloseste la Bucuresti, dar si la Cluj-Napoca de un an.

Aceasta tehnica face ca tesutul sanatos sa nu fie afectat si da siguranta ca s-a excizat tesutul bolnav.
Ea s-a referit si la tehnicile noi din domeniul dermato-cosmetic cum ar fi laserul cu lumina intens pulsata, radiofrecventa, toxina botulinica, scleroterapia venoasa, transplantul de par si altele.

Participantii la forumul stiintific au fost salutati de primarul general al Capitalei, prof.dr. Sorin Oprescu, care le-a oferit medicilor toate conditiile, in ultima vreme, din sistemul de sanatate, asigurandu-i ca va face tot ce ii sta in putinta, in aceasta perioada dificila, ca sanatatea sa ocupe locul pe care il merita.

24-09-2010
Tip
Stiri interne
Sursa