Termen cautat
Tip stire
E.g., 02/23/2020
Data stire

Descoperitorul virusului Ebola: China, 'extrem de vulnerabila' in fata acestei epidemii


Autor: elena

Profesorul belgian Peter Piot, care a descoperit virusul Ebola în 1976, s-a declarat joi extrem de îngrijorat pentru China, care are o comunitate foarte importantă în Africa de Vest, în faţa acestei epidemii care, în opinia sa, ar putea totuşi să înceapă să scadă în intensitate după Crăciun, informează AFP.

'Mii şi mii de chinezi trăiesc şi lucrează în prezent în Africa. Este o situaţie foarte diferită faţă de epidemiile anterioare. Nu este imposibil ca muncitori (infectaţi cu virusul Ebola) să se întoarcă în China', a explicat Peter Piot la un seminar de medicină organizat la Tokyo.

'În spitalele publice din China, cel puţin în cele pe care le-am vizitat, nivelul de control al infecţiilor este foarte scăzut', a subliniat Peter Piot. Cu toate acestea, el a recunoscut faptul că nivelul de control s-a îmbunătăţit după experienţa epidemiei de SARS.

'Nu putem opri oamenii să călătorească, vom vedea oameni sosind în diferite ţări şi, din acest punct de vedere, eu cred că China este extrem de vulnerabilă', a mai spus profesorul Piot, în opinia căruia bătălia va fi câştigată în Africa şi nu prin controale pe aeroporturile din străinătate.

'Sincer, din punct de vedere ştiinţific, aceste măsuri nu sunt prea eficiente', a mai spus el.

La începutul acestei săptămâni, un purtător de cuvânt al Ministerului chinez al Afacerilor Externe a dat asigurări că autorităţile au luat măsurile necesare în faţa ameninţării epidemiei de Ebola.

Potrivit ultimului bilanţ publicat sâmbătă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), epidemia febrei hemoragice a făcut de la începutul anului 4.922 de morţi din peste 10.141 de cazuri de îmbolnăvire înregistrate până la 23 octombrie, în special în Africa de Vest (Liberia, Guineea, Sierra Leone).

30-10-2014
Tip
Stiri externe