Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/09/2021
Data stire

Dezbatere pe proiectul preventiei, luni, la Camera; invitat - ministrul Sanatatii


Autor: elena

O dezbatere privind strategia Ministerului Sănătăţii pentru asigurarea serviciilor medicale de calitate, dar şi legată de proiectul prevenţiei va avea loc luni la Camera Deputaţilor la 'Ora Guvernului', fiind invitat să participe ministrul Patriciu Achimaş-Cadariu.

Solicitarea a venit din partea grupului parlamentar al PSD, iar tema propusă pentru dezbatere este "Strategia Ministerului Sănătăţii pentru asigurarea serviciilor medicale de calitate de sănătate publică în conformitate cu nevoile populaţiei. Poziţia MS faţă de proiectul legislativ legea prevenţiei în sănătate".

Deputaţii liberali Alina Gorghiu, Eugen Nicolăescu, Lucia Varga, Horia Cristian au depus la Parlament un proiect de lege privind activitatea de prevenţie în sănătate, care prevede că românii care refuză să participe la programele de prevenţie pot fi obligaţi să suporte, parţial sau total, costurile tratamentelor bolilor.

Potrivit proiectului de lege, care se află în dezbatere publică până la 1 martie, prevenţia se desfăşoară în baza unei politici şi a unei strategii pe termen mediu şi lung, materializate sub forma unui program naţional de prevenţie multianual, care are subprograme anuale.

Politica, strategia şi programul se aprobă de Guvern, la propunerea Agenţiei Naţionale de Prevenţie în Sănătate, o entitate care se înfiinţează prin această lege, care urmează să se ocupe de acest domeniu, sub conducerea Ministerului Sănătăţii.

Finanţarea acestor programe ar urma să se facă de la bugetul de stat, iar sumele alocate nu pot fi mai mici decât 10% din fondurile publice alocate sistemului naţional de sănătate.

15-02-2016
Tip
Stiri interne