Termen cautat
Tip stire
E.g., 08/10/2020
Data stire

Directorul financiar al Spitalului Socola, in conflict de interese


Autor: elena

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a constatat incalcarea regimului juridic privind conflictul de interese in materie administrativa si penala de catre Daniela Maria Radulescu, director financiar-contabil la spitalul Clinic de Psihiatrie Socola Iasi.

Potrivit unui comunicat al ANI, Daniela Radulescu se afla in conflict de interese deoarece, in perioada exercitarii functiei, o societate la care sotul acesteia era director zonal - Iasi a incheiat cu spitalul Socola un contract de furnizare de produse, in valoarea totala de 23.915,53 lei.

Contractul incheiat intre spital si societate a fost semnat de catre Daniela Radulescu, in calitate de beneficiar, si de catre sotul persoanei evaluate, in calitate de furnizor.

Astfel, Daniela Radulescu a incalcat dispozitiile art. 180, alin. (2) din Legea nr. 95/2006, potrivit carora "Constituie conflict de interese detinerea de catre manager persoana fizica, manager persoana juridica ori reprezentant al persoanei juridice de parti sociale, actiuni sau interese la societati comerciale ori organizatii nonguvernamentale care stabilesc relatii comerciale cu spitalul la care persoana in cauza exercita sau intentioneaza sa exercite functia de manager.

Dispozitia de mai sus se aplica si in cazurile in care astfel de parti sociale, actiuni sau interese sunt detinute de catre rudele ori afinii pana la gradul al IV-lea inclusiv ale persoanei in cauza", si dispozitiile art. 183, alin. (9) din Legea nr. 95/2006, potrivit carora "Dispozitiile art. 180, alin. (2) referitoare la conflictul de interese se aplica si persoanelor care ocupa functii specifice comitetului director".

Potrivit art. 183, alin. (1) din Legea nr. 95/2006, "in cadrul spitalelor publice se organizeaza si functioneaza un comitet director, format din managerul spitalului, directorul medical, directorul financiar-contabil".

Totodata, intrucat prin incheierea si semnarea contractului de furnizare de produse s-au realizat foloase patrimoniale pentru sotul persoanei evaluate, ANI a sesizat
Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi in vederea verificarii indiciilor privind savarsirea de catre Daniela Radulescu a infractiunii de conflict de interese, prevazuta de art. 301 din Codul penal.

28-04-2014
Tip
Stiri interne