Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/09/2021
Data stire

Dolj: La nivelul judetului au fost confirmare doua cazuri pozitive cu virusul AH1


Autor: elena

Două cazuri pozitive cu virusul gripal AH1 au fost confirmate, în ultima săptămână, la nivelul judeţului Dolj.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, în această perioadă s-au înregistrat 1.181 cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS), din care 548 cazuri de pneumopatii acute şi şase cazuri suspecte de gripă, iar dintre acestea Institutul Cantacuzino Bucureşti a confirmat două cazuri pozitive pentru virusul gripal tip A H1.

Potrivit sursei citate, numărul total al cazurilor de viroze respiratorii înregistrat în Dolj (1.731) este mai scăzut faţă de cel înregistrat în săptămâna anterioară (1.901 cazuri), dar se încadrează în evoluţia multianuală. Ponderea spitalizărilor din numărul total de cazuri a fost 15,71%.

'Întrucât morbiditatea înregistrată se află în intervalul aşteptat, dar există dovada circulaţiei de virusuri gripale în populaţie, caracterizăm săptămâna prin activitate gripală sporadic', precizează DSP Dolj într-un comunicat de presă.

În săptămâna 1-7 februarie au fost vaccinate antigripal 435 persoane din grupele la risc prin cabinetele medicilor de familie şi spitale.

12-02-2016
Tip
Stiri interne