Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/07/2021
Data stire

Dr. Mihaela Balgradean ('Marie Curie'): Nu e nevoie de niciun medicament suplimentar fata de ce avem


Autor: elena

Şeful Secţiei de nefrologie de la Spitalul "Marie Curie", Mihaela Bălgrădean, a declarat miercuri că nu este necesar niciun medicament suplimentar pentru copiii internaţi cu sindrom hemolitic-uremic faţă de ceea ce unitatea medicală are la dispoziţie.

'În această formă de sindrom hemolitic-uremic, forma de sindrom hemolitic-uremic clasic, cu diaree prodromală cauzată de o toxină enterohemoragică, nu este nevoie de niciun medicament suplimentar faţă de ceea ce noi am avut aici la dispoziţie. Nu este nevoie de niciun protocol medical suplimentar faţă de ceea ce noi ştim de mulţi ani de zile în legătură cu această boală. Există alte forme de sindrom hemolitic-uremic, cauzate de alte tipuri de germeni sau cele numite secundare, care într-adevăr au nevoie de medicamente de tip medicaţie celulară - gen Rituximab şi alte preparate -, dar nu discutăm să nu se creeze confuzie", a susţinut medicul.

Mihaela Bălgrădean a precizat că nu este vorba de o medicaţie de tip antibiotic sau de medicaţii de urgenţă.

'Nu este vorba de o medicaţie precum antibiotic sau alte medicaţii de urgenţă pe care să le avem întotdeauna, dar este foarte adevărat, pentru că se discută de aceste noi tipuri de molecule, este vorba de noi tipuri de molecule care sunt utilizate în alte tipuri de boli, cum ar fi bolile oncologice sau renale cronice, ar trebui să se grăbească şi în România utilizarea lor la copil. Deocamdată nu există niciun fel de permisie pentru ca noi să utilizăm astfel de medicamente, deci cu atât mai puţin să le avem", a explicat medicul nefrolog.

17-02-2016
Tip
Stiri interne