Termen cautat
Tip stire
E.g., 08/10/2020
Data stire

Dr. Mihai Voiculescu: Monitorizarea in cazul tratamentului cu interferon free se face aproape fara costuri


Autor: elena

Aproximativ 5.000 de pacienţi cu ciroză hepatică vor putea beneficia de noua terapie cu interferon free, în prezent specialiştii stabilind metodologia de acordare a tratamentului, a declarat joi prof. dr. Mihai Voiculescu, preşedintele celui de-al XXV-lea Congres Naţional de Hepatologie.

"Bugetul a fost alocat, criteriile de eligibilitate au fost stabilite. Mingea se află în terenul nostru, al lumii medicale, trebuie urgent să finalizăm metodologia, normele de aplicare care să poată să satisfacă această situaţie unică. Unii pacienţi sunt pe liste de aşteptare de 4 - 5 ani de zile, foarte greu îi mai poţi amăgi pe bolnavi. Marele avantaj al acestor medicamente, în afară de vindecare în proporţie de 98 - 100%, este că monitorizarea se face aproape fără costuri, doar la sfârşit se realizează o viremie", a afirmat Voiculescu.

La rândul său, dr. Manuela Neuman din Canada a spus că în ţara sa tratamentul se acordă în funcţie de gradul de fibroză, medicul fiind cel care stabileşte terapia.

Prof. dr. Peter Ferenci din Austria a arătat că în urma noii terapii nu s-au înregistrat efecte secundare. Medicul austriac a menţionat că preţurile în acest caz au fost negociate cu companiile producătoare de medicamente.

În perioada 24 - 26 septembrie se desfăşoară la Bucureşti cel de-al 25-lea Congres Naţional de Hepatologie, al V-lea Congres Româno - Francez de Hepatologie şi al VI-lea Curs Balcanic de Hepatologie.

Cu această ocazie, experţi în domeniu din Europa şi România vor supune atenţiei metodologia şi normele de aplicare a terapiilor moderne şi vor fi prezentate noutăţi privind tratamentul împotriva virusului hepatic C.

De asemenea, transplantul de ficat va fi o altă temă discutată la congres.

24-09-2015
Tip
Stiri interne