Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/11/2021
Data stire

Dr. Radu Tabacaru ('Marie Curie'): Un alt copil este ventilat cu ajutorul aparatelor


Autor: elena

Un alt copil internat la Spitalul "Marie Curie" cu sindrom hemolitic-uremic a fost intubat şi este ventilat cu ajutorul aparatelor, a declarat, luni, şeful Secţiei de terapie intensivă, Radu Tăbăcaru.

'Ironia sorţii face ca la foarte scurt timp după ce s-a după ce s-a stins primul pacient, un al doilea să aibă o evoluţie izbitor de asemănătoare cu degradarea bruscă, violentă a stării generale. A fost şi el intubat, resuscitat. Este în momentul de faţă ventilat de aparatele de respiraţie artificială. (...) Medicamentos susţinem tensiunea arterială şi bătăile inimii. Am reuşit să facem o tomografie care ne confirmă faptul că a avut o sângerare cerebrală. Încercăm să stabilizăm situaţia, însă şi starea lui generală şi parametrii biologici şi nici analizele nu arată deloc bine", a spus dr, Radu Tăbăcaru, la Spitalul "Marie Curie".

Medicul a arătat că starea pacientului a fost "extraordinar de bună". "La ultimul pacient (...) starea era extraordinar de bună. Stătea în funduleţ şi se juca cu jucării, urma ca luni să îl transferăm pe secţie. (...) Deci, ne putem aştepta la oricare dintre ei la surprize majore, încă lucrurile pentru aceşti pacienţi nu sunt foarte liniare", a punctat Tăbăcaru.

El a adăugat că pe Secţia de terapie intensivă a Spitalului "Marie Curie" sunt patru copii cu sindrom hemolitic-uremic, dintre care doi intubaţi.

Medicul a precizat că la ceilalţi copii internaţi "în linii mari starea este aceeaşi ca în urmă cu câteva zile". "La unul s-a întrerupt dializa, mai sunt trei care sunt cu dializă peritoneală. Diureza este în evoluţie pozitivă. Suntem optimişti", a explicat medicul.

Dr. Radu Tăbăcaru a completat că, în cazul copilului decedat, "a fost un eveniment acut".

'Bănuim că a fost vorba de o sângerare cerebrală. Formarea de cheaguri de sânge şi sângerarea fac parte din tabloul acestei boli şi alături de intestin şi rinichi, unde clar că s-au întâmplat evenimentele acestea, foarte probabil că s-a întâmplat şi în creier pentru că evoluţia a fost fulgerătoare, pe parcurs de câteva zeci de minute", a spus medicul.

El a precizat că se va face autopsie.

'Toată situaţia este urmărită de poliţie s-a deschis un caz penal, se face necropsie la INML", a conchis medicul.

La Spitalul "Marie Curie'' mai sunt internaţi 10 copii cu sindrom hemolitic-uremic.

15-02-2016
Tip
Stiri interne