Termen cautat
Tip stire
E.g., 09/18/2020
Data stire

Dr. Raed Arafat: Proiect comun de colaborare intre MS, MAI si serviciul de salvare aerian elvetian


Autor: elena

Subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, dr. Raed Arafat, a anuntat, vineri, la Targu Mures, initierea unui proiect comun al Ministerului Sanatatii si Ministerului Administratiei si Internelor cu Guvernul Elvetiei, pentru dezvoltarea sistemului de interventie pe cale aeriana.

'De la un anumit fond oferit de Guvernul elvetian vom duce impreuna un proiect care urmeaza sa fie semnat. Valoarea lui este in jur la 2 milioane de euro. Proiectul prevede o colaborare stransa cu REGA, serviciul de salvare aerian elvetian, care are vreo 12.000 de interventii pe an pe calea aerului si cu un istoric foarte bun de securitate si de siguranta. Vom incepe un proiect de colaborare intre cele doua ministere mai ales cu Inspectoratul General de Aviatie si REGA pentru dezvoltarea acestui sistem', a subliniat dr. Raed Arafat.

Acesta a aratat ca, in urmatorii doi-trei ani, se va colabora cu elvetienii in acest sens.
In plus, din fondurile Fundatiei pentru SMURD, impreuna cu MAI, pilotii romani de elicoptere vor fi trimisi pentru a se pregati pe simulator la Politia de Frontiera germana.

'Deci ni s-a oferit chiar o ocazie foarte buna pentru a ne sprijini si, va dati seama, nu putem sa luam un simulator al nostru, costurile sunt foarte mari, dar fiind simulator pe elicopterul pe care-l folosim, pilotii Ministerului de Interne vor merge la antrenament, incepand cu anul viitor, pe aceste simulatoare. Este o cooperare iarasi extrem de necesara ca sistemul sa functioneze', a sustinut dr. Raed Arafat.

25-09-2010
Tip
Stiri interne
Sursa