Termen cautat
Tip stire
E.g., 12/15/2019
Data stire

Dr. Raed Arafat promite ca in acest an SMURD se va extinde in toate judetele tarii


Autor: elena

Subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, dr. Raed Arafat, a declarat, sambata, ca in acest an Serviciul Mobil de Urgenta Reanimare si Descarcerare (SMURD) se va extinde in toate judetele tarii.

'Ministerul Sanatatii a finalizat procedura de achizitie a ambulantelor, iar o parte a lor vor veni si la SMURD. Partea SMURD va insemna dotarea a 30-35 de echipaje in urmatoarele luni. Au ramas sase judete in care nu exista SMURD, insa in perspectiva dorim ca fiecare judet sa aiba 2-3 echipaje. Judetele care nu au SMURD sunt Salaj, Tulcea, Gorj, Covasna, Caras Severin si Teleorman, iar motivul principal pentru care serviciul nu e prezent aici este ca nu au intrat in programul de dotare al Ministerului Sanatatii si al Ministerul Administratiei si Internelor', a declarat dr. Raed Arafat, intr-o conferinta de presa sustinuta la Targu Mures.

El a precizat ca ambulantele pentru SMURD fac parte din lotul de 250 care va fi achizitionat in 2011 in cadrul programului de dezvoltare a serviciilor de urgenta la nivelul intregii tari si care prevede cumpararea a cel mult sase elicoptere si intre 600 si 1.500 de ambulante noi.

Subsecretarul de stat a mentionat ca, din cele sase elicoptere pe care Ministerul Sanatatii ar dori sa le achizitioneze in urmatorii patru ani, unul sau doua ar putea fi contractate anul acesta.

Dr. Raed Arafat a mai spus ca se doreste sa se ajunga la opt puncte de operare aeriana, in conditiile in care in prezent sunt doar trei - Targu Mures, Iasi si Bucuresti.

06-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa