Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/09/2021
Data stire

Dragnea: Daca PNL nu retrage proiectul legii referitor la preventia in sanatate si va trece, vom ataca la CCR


Autor: elena

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a cerut din nou liberalilor să retragă proiectul de lege referitor la prevenţia în sănătate, anunţând că, în cazul în care acesta va fi adoptat "cumva", social-democraţii vor sesiza Curtea Constituţională.

'Cerem PNL să retragă acest proiect de lege pentru că, în primul rând, este o lege profund anticonstituţională. Dreptul la sănătate este garantat de Constituţie, nu se poate condiţiona accesul la sănătate pentru niciun cetăţean român. Câteva boli pot avea evoluţii galopante şi nu poţi să condamni la moarte un cetăţean român care, din varii motive, nu şi-a făcut controlul atunci când îşi imaginau iniţiatorii legii", a argumentat Dragnea, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul şedinţei conducerii PSD.

Potrivit acestuia, prevenţia în sănătate înseamnă alte acţiuni care pot avea un efect mai bun. "De asemenea, este imposibil, este inadmisibil, este neconstituţional ca bolnavii ca, de exemplu, de cancer să fie departajaţi în funcţie de un control", a adăugat Dragnea.

Întrebat ce va face PSD dacă PNL nu retrage actul normativ, Dragnea a arătat că parlamentarii partidului vor vota împotrivă.

'Vom vota împotrivă şi, dacă cumva - ceea ce nu cred - legea va fi adoptată, vom ataca la Curtea Constituţională acest proiect de lege care este profund neconstituţional, nedrept şi cinic", a precizat preşedintele PSD.

15-02-2016
Tip
Stiri interne