Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/11/2021
Data stire

DSP Arges: Probele de apa plata si lapte praf analizate sunt conforme


Autor: elena

Probele de lapte praf şi apă plată analizate sunt conforme, iar apa din reţelele publice folosită la prepararea hranei copiilor internaţi la Bucureşti este potabilă, au anunţat, luni, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Argeş.

Potrivit unui comunicat al DSP Argeş, au fost recoltate probe de la domiciliile copiilor, de la Spitalul de Pediatrie Piteşti, precum şi din alimente, din apa din reţeaua publică şi din apa îmbuteliată care au fost folosite la prepararea hranei pentru copii, înainte de apariţia simptomatologiei.

În urma analizelor a rezultat că apa folosită la blocul alimentar al Spitalului de Pediatrie Piteşti, precum şi la domiciliile mai multor copii din Piteşti, Topoloveni şi Ştefăneşti este potabilă. S-a stabilit, totodată, că şi apa minerală necarbogazoasă recoltată din două reţele de hipermarketuri este potabilă.

În schimb, apa din sursă proprie folosită într-o gospodărie din Mărăcineni, care din declaraţiile părinţilor era folosită doar la prepararea supelor, precum şi cea de la un izvor public din Ştefăneşti, despre care tatăl a declarat că nu a fost folosită pentru hrana copilului, a fost găsită ca fiind nepotabilă.

"Probele de lapte praf recoltate din farmacii corespund standardelor în vigoare, iar microaeroflora şi suprafeţele de la Spitalul de Pediatrie Piteşti se încadrează in limite normale", se precizează în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, niciun copil din judeţul Argeş nu mai a fost transferat în ultimele patru zile la vreo unitate sanitară din Bucureşti cu boala diareică acută complicată.

'Restul pacienţilor prezenţi la unităţile sanitare din judeţul Argeş în ultimele 24 de ore se încadrează în media zilnică specifică sezonului, diagnosticele fiind variate, caracteristice vârstei", se mai menţionează în comunicatul DSP Argeş.

O fetiţă diagnosticată cu sindrom hemolitic-uremic a decedat în noaptea de duminică spre luni la Spitalul "Marie Curie", au declarat pentru AGERPRES surse medicale. Potrivit surselor citate, fetiţa era internată la secţia de Terapie Intensivă a unităţii medicale.

În urmă cu o săptămână, o fetiţă din Topoloveni în vârstă de un an a murit la aceeaşi unitate medicală, fiind infectată cu o bacterie şi ulterior diagnosticată cu sindrom hemolitic-uremic.

La Spitalul ''Marie Curie'' mai erau internaţi duminică 11 copii cu sindrom hemolitic-uremic.

'În prezent, la Spitalul Marie Curie sunt internaţi 11 copii cu sindrom hemolitic-uremic. Cinci dintre aceştia sunt pe secţia de Terapie Intensivă şi fac dializă peritoneală. În cursul nopţii, un copil s-a decompensat şi a necesitat şi el protezare ventilatorie, deci este respirat pe aparate. În momentul de faţă sunt doi copii ventilaţi mecanic, ceilalţi trei aflaţi în terapie intensivă - în stare gravă, dar stabilă - deocamdată nu necesită protezare ventilatorie. Pe secţia de nefrologie se află internaţi alţi şase copii, trei dintre ei necesită dializă peritoneală, trei au funcţia renală reluată. În momentul de faţă nu li se face dializă. Evoluţia în această boală este lentă, şi-au reluat diureza şi asta este un lucru foarte bun", a explicat duminică medicul Denis Stănescu.

15-02-2016
Tip
Stiri interne