Termen cautat
Tip stire
E.g., 02/18/2020
Data stire

DSP Valcea analizeaza posibilitatea unui focar de infectie nozocomiala la Spitalul Judetean de Urgenta


Autor: elena

Directia de Sanatate Publica (DSP) Valcea efectueaza analize asupra unor probe prelevate din Spitalul Judetean de Urgenta Valcea, pornind de la sesizarea unui medic chirurg cu privire la existenta unui posibil focar de infectie nozocomiala.

"Medicul chirurg Adrian Cacovean a sesizat faptul ca in Spitalul Judetean de Urgenta ar putea exista un bacil pioceanic. Sau mai bine spus un focar de infectie nozocomiala. Specialistii de la DSP au prelevat probe si urmeaza ca in maxim doua zile sa dam un rezultat", a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul DSP, dr. Maria Murarus.

Medicul chirurg Adrian Cacoveanu, cel care a facut sesizarea cu privire la posibilitatea existentei "unui bacil pioceanic" in sectiile SJU, acuza conducerea unitatii de abuz in serviciu.

"Eu am depistat o infectie nozocomiala cu doi germeni si asta este foarte grav. Mai mult, posibilitatea existentei unui focar de infectie cu virus pioceanic se datoreaza exclusiv actualului manager al SJU care ne obliga sa tinem amestecati in acelasi salon pacienti septici si aseptici, barbati si femei, desi in mai multe randuri i s-a atras atentia ca este periculos", a declarat dr. Cacoveanu.

La randul sau, managerul SJU, Georgeta Saliste, spune ca acuzatiile dr. Cacoveanu sunt false.

"Sincer nu stiu ce l-a apucat pe medicul Cacoveanu. Din cate stiu bolnavii sunt internati numai in saloane de septici la chirurgie generala. Stiu ca exista conflicte intre medici cu privire la numarul de paturi, dar de aci pana la acuzatii de acest gen e cale lunga. Nimeni nu i-a spus dr. Cacoveanu sa amestece bolnavii septici cu aseptici. In ceea ce priveste virusul de care vorbeste, asteptam analizele DSP", a precizat pentru AGERPRES Georgeta Saliste.

21-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa