Termen cautat
Tip stire
E.g., 02/19/2020
Data stire

Ebola: A scazut numarul cazurilor noi in Liberia (OMS)


Autor: elena

Numărul cazurilor noi de Ebola a scăzut în Liberia, ţara cel mai mult afectată de epidemie, dar nu se poate afirma deocamdată că epidemia e în regres, a anunţat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citată de AFP.

'Numărul de cazuri noi scade' în Liberia, a declarat doctorul Bruce Aylward, şeful serviciului de răspuns operativ al OMS, la o conferinţă de presă susţinută la Geneva, adăugând că se teme ca 'informaţia să nu fie greşit interpretată' şi să se creadă că 'Ebola este sub control' în această ţară. OMS urmează să difuzeze miercuri seară un nou bilanţ al epidemiei, menţionând un număr total de cazuri de circa 13.700, a afirmat Aylward.

În Liberia, unde s-au înregistrat aproape jumătate din cazurile constatate şi majoritatea celor circa 5.000 de morţi din cauza epidemiei, Crucea Roşie, care ridică cadavrele din capitala Monrovia şi din împrejurimi, a anunţat marţi că a observat o scădere semnificativă a numărului de corpuri strânse de la începutul lunii.

Doctorul Aylward consideră că mai mulţi factori ar fi putut conduce la situaţia înregistrată în Liberia, printre care o mai bună informare a comunităţilor, care le-a făcut să îşi schimbe comportamentul, modificarea practicilor funerare, efortul de căutare a persoanelor ce au intrat în contact cu bolnavi.

29-10-2014
Tip
Stiri externe