Termen cautat
Tip stire
E.g., 01/20/2020
Data stire

Ebola: Aproape 1.400 de soldati americani trimisi pana la sfarsitul lunii in Liberia


Autor: elena

Armata americana va trimite circa 1.400 de soldati in Liberia in urmatoarele saptamani in cadrul eforturilor Washingtonului pentru a ajuta la tinerea sub control a epidemiei de Ebola in Africa de Vest, a anuntat Pentagonul marti, potrivit AFP.

Acest anunt intervine in timp ce primul caz al unui pacient atins de virus a fost diagnosticat pe teritoriul american la revenirea acestuia dintr-o calatorie in Liberia.

Aproape 700 de soldati din cadrul diviziei 101 aeropurtate a armatei americane si 700 de ingineri militari urmeaza sa fie desfasurati la Monrovia, capitala Liberiei, spre sfarsitul lunii octombrie, a precizat in fata presei purtatorul de cuvant al Pentagonului, contraamiralul John Kirby.

Acesti soldati se vor alatura celor aproximativ 200 de militari americani aflati deja la fata locului facand parte dintr-un efectiv total de 3.000 persoane pe care Washingtonul a prevazut sa le trimita pentru a ajuta la pregatirea personalului sanitar pe teren si a da in folosinta spitale si infrastructura corespunzatoare.

Presedintele american, Barack Obama, a dezvaluit in cursul lunii septembrie proiectul sau de a trimite circa 3.000 de soldati in Liberia pentru a oferi sprijin logistic personalului care lupta in fiecare zi contra epidemiei, cea mai grava de la aparitia virusului in 1976.

Epidemia de febra hemoragica Ebola a depasit pragul de 3.000 de morti, omorand aproape jumatate din cele 6.500 de persoane infectate care se afla in evidenta medicala, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

John Kirby a precizat ca armata Statelor Unite se afla in Liberia pentru a sprijini alte agentii civile americane care lupta impotriva Ebola.

De asemenea, Pentagonul a dat asigurari ca soldatii nu vor avea contact direct cu pacientii infectati de virus.

Autoritatile sanitare federale au declarat marti ca sunt sigure ca pot impiedica raspandirea virusului Ebola pe teritoriul Statelor Unite./

01-10-2014
Tip
Stiri externe