Termen cautat
Tip stire
E.g., 04/03/2020
Data stire

Ebola: Pentagonul va plasa in carantina toti militarii americani reveniti din Africa de Vest


Autor: elena

Ministrul american al apărării Chuck Hagel a decis miercuri să plaseze în carantină timp de 21 zile toţi militarii americani la revenirea lor din misiunea din Africa de Vest, unde participă la lupta împotriva epidemiei de Ebola, informează AFP.

Această măsură vizează în prezent doar armata terestră, însă se va aplica de acum înainte 'tuturor militarilor (americani) care participă la lupta împotriva Ebola', a declarat contraamiralul John Kirby, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, într-un comunicat.

În prezent, 600 de militari americani sunt desfăşuraţi în Liberia şi o sută în Senegal. Ei nu s-au aflat în contact cu persoanele infectate cu virusul Ebola, care a făcut până în prezent circa 5.000 de victime.

'Prioritatea ministrului (apărării) este siguranţa bărbaţilor şi femeilor noştri în uniformă şi a familiilor lor', a adăugat contraamiralul Kirby.

Pentagonul a anunţat această măsură după ce preşedintele american Barack Obama a declarat marţi că situaţia militarilor este diferită de cea a civililor care se întorc din zona afectată de epidemia de Ebola.

Pentru că, a spus şeful statului, 'aceasta face parte din misiunea (militarilor) pe care statul major, şi eu, în calitate de comandant suprem, le-am încredinţat-o', a afirmat Obama.

29-10-2014
Tip
Stiri externe