Termen cautat
Tip stire
E.g., 08/07/2020
Data stire

Echipamente in valoare de zeci de mii de euro donate de organizatia "Salvati Copiii" spitalelor din Bacau si Focsani


Autor: elena

Echipamente medicale in valoare de 21.300 de euro au fost donate, marti, sectiei de neonatologie din Spitalul Judetean de Urgenta Bacau de reprezentanti ai organizatiei "Salvati Copiii".

"Ne-au fost aduse doua monitoare ale functiilor vitale si un pulsoximetru, aparatura absolut necesara pentru supravietuirea in unele cazuri de nasteri ori evolutie postnatala cu probleme alaturi de o echipa bine pregatita de medici si asistente. Echipamentele, in special pulsoximetrele si cardiomonitoarele, sunt considerate ca a doua mana dreapta in urmarirea acestor nou-nascuti. Un start bun in viata depinde de existenta acestor echipamente", a declarat pentru AGERPRES Luminita Apostu, sefa sectiei de Neonatologie din cadrul Spitalului Judetean Bacau.

Aceasta a mai spus ca "donatia este una nu numai salutara pentru viata micutilor cu probleme, dar si o posibilitate moderna de perfectionare a personalului medical in domeniul noilor tehnici utilizate in domeniu".

Anul trecut, in Maternitatea Bacau au avut loc 3.400 de nasteri, dintre care aproape 400 au fost premature, iar 523 de nou-nascuti au avut nevoie de ingrijiri speciale in sectia de terapie intensiva neonatala.

O donatie a facut, marti, organizatia "Salvati Copiii" si pentru Sectia de nanologie a Spitalului Judetean din Focsani, unde a adus un aparat pentru suport respirator.

"Mortalitatea infantila ramane o pata pe obrazul Romaniei. O pata care, asa cum au aratat-o actiunile 'Salvati Copiii' din ultimii ani, poate fi inlaturata in timp, cu ajutor guvernamental, dar si venind din partea fiecarui cetatean. Speranta noastra este sa reusim sa strangem suficiente fonduri si pe viitor pentru a ne putea cumpara noi echipamente care sa ofere o sansa la viata sutelor de copii nascuti inainte de termen", a declarat Gabriela Alexandrescu, presedintele executiv al Organizatiei "Salvati Copiii".

Potrivit datelor oferite de organizatia "Salvati Copiii", Romania se mentine si anul acesta pe primul loc in clasamentul nefericit al mortalitatii infantile la nivelul Uniunii Europene, cu o rata de 9 la 1.000 de nou-nascuti vii, fata de media europeana de 4,1 la mie.

Conform datelor furnizate de Institutul National de Statistica, aferente anului 2012, in Bacau, rata mortalitatii infantile este de 12 la mie, iar in Vrancea de 10,1 la mie.

Potrivit estimarilor organizatiei "Salvati Copiii", o treime din aceste decese ar putea fi prevenite prin dezvoltarea de programe de suport pentru mame si copii si prin echiparea maternitatilor cu dotari medicale performante.

08-07-2014
Tip
Stiri interne