Termen cautat
Tip stire
E.g., 08/14/2020
Data stire

Electrocardiograme gratuite pentru copiii cu varsta intre 2-12 ani, in cadrul campaniei "Nicio zi fara joaca"


Autor: elena

Copiii cu vârsta între 2-12 ani vor putea beneficia de electrocardiograme gratuite în cadrul campaniei "Nicio zi fără joacă", lansată marţi de Centrele de Excelenţă în Cardiologie şi Radiologie Intervenţională ARES.

Potrivit unui comunicat de presă al Centrelor de Excelenţă ARES, campania "Nicio zi fără joacă" se derulează pe perioadă nelimitată, în fiecare miercuri, de la ora 16,00 până la ora 19,00.

Investigaţiile vor putea fi făcute la sediul unităţii medicale din strada Nicolae Caranfil, nr 85 A, programările făcându-se la numărul de telefon cu tarif normal 031 9300, număr unic cu tarif normal.

"Opt din 1.000 de nou născuţi din Europa se nasc cu o formă de malformaţii cardiace congenitale. Lipsa screeningului neonatal obligatoriu îngreunează o diagnosticare timpurie a acestei afecţiuni. De aceea, Centrele de Excelenţă Ares au iniţiat această campanie pentru a descoperi malformaţiile congenitale ale inimii, neidentificate până în momentul testării. Unele dintre aceste malformaţii congenitale cardiace pot fi diagnosticate printr-un simplu EKG (electrocardiogramă). Ce este mai puţin cunoscut la noi în ţară este faptul că malformaţiile cardiace congenitale pot fi tratate şi non-chirurgical, prin intervenţii minim invazive, disponibile la Centrele ARES", a declarat medicul cardiolog Dan Deleanu, de la Centrele de Excelenţă ARES, citat în comunicatul de presă.

Sursa menţionată aminteşte că, în februarie 2012, ARES a lansat prima secţie privată destinată malformaţiilor cardiace congenitale din România.

"Sunt foarte multe patologii care pot fi descoperite la copii printr-o investigaţie atât de simplă şi neinvazivă cum este electrocardiograma. În primul rând, pot fi descoperite patologiile congenitale precum defectul septal atrial, defectul septal ventricular, dar mai pot fi descoperite şi afecţiuni electrice ale cordului. Toate aceste afecţiuni, descoperite într-o fază incipientă, pot fi tratate minim invaziv, fără cicatrici, fără durere şi cu o internare de doar 24 de ore. Pentru ca niciun copil să nu amâne joaca mai mult de o zi, invităm părinţii să realizeze gratuit o electrocardiogramă copiilor lor", a spus, la rândul său, medicul cardiolog Oren Iancovici.

16-06-2015
Tip
Stiri interne