Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/09/2021
Data stire

Europarlamentarii PSD solicita Guvernului sa ceara sprijin european in cazul copiilor din Arges cu infectii digestive


Autor: elena

Europarlamentarii PSD solicită Guvernului să ceară sprijin european în cazul copiilor din Argeş care suferă de infecţii digestive, considerând inacceptabil faptul că, nici până la acest moment, nu a fost constituită o celulă de criză la nivelul Ministerului Sănătăţii.

'Este inacceptabil că, nici până la acest moment, nu a fost constituită o celulă de criză la nivelul Ministerului Sănătăţii, care să aibă în sarcină coordonarea în această situaţie. O astfel de celulă de criză ar fi trebuit să aibă ca prioritate inclusiv relaţionarea cu alte state, pentru strângerea rapidă de informaţii privind existenţa unor cazuri similare în Europa şi modul în care acestea au fost tratate. Solicităm autorităţilor de la Bucureşti să îşi asume urgent responsabilitatea, să constituie o celulă de criză cu sarcinile amintite şi, totodată, să solicite sprijin autorităţilor europene, precum şi omologilor din alte state membre ale  UE", sunt de părere europarlamentarii PSD.

În opinia acestora, experienţa medicilor străini, alăturată profesionalismului cadrelor medicale din România, este de ajutor în cazuri foarte grave.

Europarlamentarii PSD atrag atenţia asupra lipsei de coordonare a autorităţilor în cazul copiilor cu sindrom hemolitic-uremic, fapt care contribuie la agravarea situaţiei, periclitând viaţa acestora.

Ei consideră că efortul făcut de medicii români este admirabil, dar este nevoie ca autorităţile guvernamentale să solicite sprijin autorităţilor europene, precum şi altor state din UE, în condiţiile în care cauza infecţiei nu a fost izolată până în prezent.

'Situaţia copiilor suferinzi de infecţii digestive este una de gravitate extremă, iar responsabilii guvernamentali nu dau dovadă că sunt capabili să gestioneze această criză. Ca în multe alte ocazii, eforturile medicilor care îi tratează direct pe cei mici sunt admirabile, dar se simte acut lipsa coordonării între diferitele instituţii care ar trebui să elucideze originea şi cauzele acestei crize. Deja doi copii au murit. Vorbim despre o dramă, dar autorităţile de la nivel înalt lasă în continuare întreaga greutate pe umerii cadrelor medicale. Cauzele infecţiei nu au fost depistate şi izolate", au mai spus europarlamentarii PSD.

16-02-2016
Tip
Stiri interne