Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/09/2021
Data stire

Exces de zahar in bauturi: Starbucks si Costa promit sa ia masuri


Autor: elena

Lanţurile de cafenele Starbucks şi Costa s-au angajat miercuri să servească băuturi mai sănătoase după publicarea unui raport al unei asociaţii britanice care a descoperit un nivel de zahăr "periculos" de mare în unele băuturi calde aromatizate, relatează AFP.

Dintre cele 131 de băuturi analizate de asociaţia Action on Sugar, 98% meritau să poarte eticheta roşie ce corespunde în Marea Britanie recomandării de a reduce consumul la aceste produse.

Lanţul american Starbucks serveşte o băutură în format mare pe bază de fructe din struguri sau portocale şi scorţişoară la care adaugă 25 de linguriţe de zahăr, a denunţat asociaţia, adăugând: "Deloc surprinzător că avem cea mai mare rată de obezitate din Europa".

Un purtător de cuvânt al Starbucks a declarat că lanţul s-a angajat anul acesta să "reducă zahărul adăugat în băuturile îmbogăţite, cu peste 25% până la sfârşitul anului 2020". "Vom oferi o gamă de produse light", a precizat el.

La rândul său, Kerry Parkin, responsabilul de comunicare la Costa, a declarat că s-au luat măsuri importante pentru a reduce conţinutul în zahăr şi se va acţiona în continuare pentru ameliorarea echilibrului nutriţional al produselor lanţului.

În pofida acestor angajamente, Kawther Hashem, cercetător al asociaţiei Action on Sugar, a lansat un nou apel la aceste companii să acţioneze "imediat" pentru a reduce cantitatea de zahăr utilizată şi mai ales să renunţe la vânzarea băuturilor în format XXL.

18-02-2016
Tip
Stiri externe