Termen cautat
Tip stire
E.g., 10/01/2020
Data stire

Familia regala din Qatar se afla in Elvetia pentru o urgenta medicala


Autor: elena

Avioane ale familie regale din Qatar au aterizat în noaptea de vineri spre sâmbătă la Zurich, din cauza unei urgenţe medicale a unui membru neprecizat al delegaţiei, a declarat un purtător de cuvânt al Oficiului federal al aviaţiei civile de la Berna, confirmând o informaţie difuzată de presa elveţiană de limbă germană, relatează luni AFP.

'Autorizaţia de aterizare de urgenţă a fost dată de forţele aeriene elveţiene' în noaptea de 25 spre 26 decembrie, a declarat acest purtător de cuvânt pentru ASFP, fără a furniza alte amănunte.

Potrivit cotidianului din Zurich Tages Anzeiger, un prim Airbus, care venea de la Marrakesh şi făcea parte din flota guvernamentală din Qatar, a aterizat la 26 decembrie la puţin timp după miezul nopţii la Zurich.

El a fost urmat la ora 05.15 locală de un al doilea avion, un Airbus echipat medical, şi apoi după un sfert de oră de un al treilea aparat de zbor. Aceste două avioane, venite de la Doha, aparţin familiei regale din Qatar.

Aterizările şi decolările nocturne sunt interzise pe aeroportul Zurich-Kloten, pentru a nu tulbura somnul riveranilor.

Familia regală din Qatar se afla în vacanţă în Maroc de Crăciun, la Ifrane, o staţiune de sporturi de iarnă din masivul Atlas.

Potrivit Tages Anzeiger, urgenţa medicală era atât de gravă că un veritabil pod aerian a fost organizat între Qatar şi Elveţia. După cele trei avioane aterizate în noaptea de 25 spre 26 decembrie, în jur de şase alte avioane, printre care un Jumbo-jet al guvernului din Qatar, au aterizat în acest week-end la Zurich.

Ministerul Afacerilor Externe din Elveţia a confirmat pentru Tages Anzeiger că familia regală din Qatar se află în prezent în Elveţia, fără a furniza mai multe detalii.

28-12-2015
Tip
Stiri externe