Termen cautat
Tip stire
E.g., 02/28/2020
Data stire

Federatia Solidaritatea Sanitara solicita o transparenta mai mare in dezbaterile la proiectul de lege a sanatatii


Autor: elena

Federatia Solidaritatea Sanitara solicita Ministerului Sanatatii sa faca publica pozitia fiecareia dintre organizatiile prezente la discutiile pe marginea noii legi a sanatatii si fiecare interventie pentru modificarea legii intr-un sens sau altul, pe considerentul ca dezbaterile trebuie sa se desfasoare in conditii de transparenta maxima.

"O adevarata dezbatere poate fi desfasurata numai atunci cand pot fi cunoscute de toata lumea solicitarile actorilor implicati si interesati de aceasta lege. Orice prevedere din noua lege trebuie sa fie legata de cei care au sustinut-o si de argumentele aduse in favoarea acesteia", afirma Federatia Solidaritatea Sanitara, intr-un comunicat remis luni AGERPRES.

Potrivit sursei citate, in acest fel, devin transparente toate presiunile care se fac pentru modificarea legii, fiind eliminate canalele subterane de interventie pentru diferite interese, fiecare din polii de interese fiind obligat sa-si asume interventiile si punctele de vedere pe care le apara.

"Ne exprimam public ingrijorarea fata de factorii care ar putea influenta negativ aparitia noii legi, respectiv interesul politic si diferitele interese private sau de grup. Avand in vedere faptul ca suntem intr-un an electoral consideram necesar ca toate partidele politice sa-si faca publica pozitia fata de noua lege, prezentand chiar propria varianta de principii care trebuie sa stea la baza ei. Indiscutabil, noua lege a sanatatii poate deveni o tema electorala care sa arate atat gradul de cunoastere a problemelor cetatenilor cat si modalitatea in fiecare partid intentioneaza sa le rezolve, inclusiv partile care ar urma sa fie avantajate", se mai mentioneaza in comunicat.

De asemenea, Federatia Solidaritatea Sanitara isi exprima interesul si fata de punctele de vedere ale ministerului vizavi de proiectul legii sanatatii. Totodata, considera ca materialele rezultate in urma discutiilor trebuie facute publice pe masura prezentarii si realizarii lor.

"Este o formula ce permite in acelasi timp evidentierea interesului si eficientei institutiilor statului si a celor garantate de stat care au fost chemate la negocieri, impreuna cu cele private sau de interes public", se mai specifica in documentul citat.

30-01-2012
Tip
Stiri interne
Sursa