Termen cautat
Tip stire
E.g., 08/21/2019
Data stire

Fetita unor romi si-a recapatat vederea gratie unei campanii umanitare din Italia


Autor: elena

Irina Cornelia, o fetita de etnie roma din Galati in varsta de un an a suferit patru interventii chirugicale la ambii ochi pentru corectarea unor probleme din nastere care nu ii permiteau sa vada.

Medicii de la spitalul pediatric al Vaticanului, Bambin Gesu, i-au daruit vederea, in timp ce Crucea Rosie italiana, organizatia Gruppo EveryOne si Primaria Romei i-au ajutat familia sa se deplaseze in Italia.

Fetita s-a nascut fara cristalin si cu cataracta. "Medicii din Romania i-au spus mamei sale, Marcela, ca fetita nu va putea vedea niciodata si au exclus orice interventie chirurgicala din cauza lipsei de mijloace financiare.

Din fericire, rudele familiei care locuieste la Galati, sunt in grija noastra din 2007. Ne-au povestit de cazul Irinei si ne-am mobilizat", povesteste unul dintre presedintii grupului EveryOne, Roberto Malini, intr-un comunicat despre activitatea asociatiei neguvernamentale.

EveryOne, Crucea Rosie italiana si autoritatile locale din Roma s-au ocupat de formalitatile birocratice ale internarii fetitei la spitalul Bambin Gesu, precum si de costurile spitalizarii.

Timp de doua luni, micuta Irina a suferit patru interventii chirurgicale efectuate de chirurgul Michele Fortunato. Irina si mama ei s-au intors luni in Romania.

31-03-2011
Tip
Stiri externe
Sursa