Termen cautat
Tip stire
E.g., 09/25/2020
Data stire

Fetusii, 'incapabili sa simta durerea inainte de 24 de saptamani'


Autor: elena

Fetusul uman nu poate simti durerea inainte de varsta de 24 de saptamani, asa ca nu exista niciun motiv pentru a schimba actuala limita de efectuare a avortului, au anuntat vineri expertii in domeniul sanatatii, relateaza ziarul Daily Mail.

Conexiunile nervoase la nivelul creierului nu sunt suficient formate pentru a permite perceptia durerii pana dupa termenul-limita oficial, de 24 de saptamani, stabilit pentru intreruperea sarcinii.

Studiul, realizat de membrii Colegiului Regal de Obstetrica-Ginecologie, releva ca fetusul este intr-o stare de "lipsa de constienta, ca si cum ar dormi sau ar fi sedat", chiar si dupa 24 de saptamani

Acest lucru inseamna ca avorturile intarziate, permise pentru anomalii grave sau din cauza riscurilor pentru sanatatea mamei, ar putea sa nu implice suferinta fetala.

Precizarile studiului vin pe fondul incercarilor facute de unii parlamentari - inclusiv de primul-ministru David Cameron - de a scadea limita pentru avorturi.

Un al doilea raport al Colegiului regal, referitor la avortul determinat de anomaliile fetale, a analizat problemele mentale si fizice, care pot duce la aparitia "unui handicap grav".

In jur de 1% dintre avorturi sunt determinate de acesti factori, interventia avand loc dupa limita obisnuita de 24 de saptamani de sarcina.

25-06-2010
Tip
Stiri externe
Sursa