Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/11/2021
Data stire

Focar de heptatita intr-un cartier din Botosani, dupa ce opt copii au fost diagnosticati cu virusul hepatic


Autor: elena

Un focar de hepatită acută virală de tip A a fost înregistrat într-un cartier din municipiul Botoşani, după ce opt copii cu vârste cuprinse între trei şi 12 au fost diagnosticaţi, în ultima săptămână, cu virusul hepatic, a declarat, luni, epidemiologul şef al judeţului, Ecaterina Chihaia.

Potrivit acesteia, cele opt cazuri s-au înregistrat în două blocuri din cartierul Parcul Tineretului.

'Toate cazurile sunt izolate în Secţia de boli infecţioase- pediatrie a Spitalului Judeţean. S-a intervenit în familii, imediat după ce s-au izolat cazurile respective. Deşi era vacanţă, s-a mers la şcoală. Din opt cazuri, şase sunt elevi ai Şcolii nr. 2', a afirmat Chihaia.

Autorităţile sanitare au dispus instituirea măsurii de dezinfecţie în familie şi la şcoală, iar în cazul copiilor de grădiniţă s-a luat decizia vaccinării acestora împotriva hepatitei A.

Medicul Ecaterina Chihaia admite că este posibil ca numărul de cazuri de îmbolnăvire cu hepatita acută virală de tip A să crească.

'Având în vedere că este o boală contagioasă şi având în vedere şi de vârsta la care s-au înregistrat îmbolnăvirile, cu siguranţă că se vor mai înregistra cazuri', a adăugat Chihaia.

15-02-2016
Tip
Stiri interne