Termen cautat
Tip stire
E.g., 11/24/2020
Data stire

Folosirea unui factor de protectie 15 pana la varsta de 18 ani poate reduce cu 78 la suta riscul de cancer


Autor: elena

Utilizarea unei creme cu factor de protectie 15 in timpul primilor 18 ani de viata poate reduce pana la 78 la suta riscul de cancer de piele, au avertizat societatile pediatrice spaniole, care au recomandat evitarea supraexpunerii la soare si folosirea unei creme de protectie solara la orice varsta, transmite luni EFE.

Intr-un comunicat, societatile pediatrice au recomandat ca minorii sa nu fie expusi la soare intre orele 12.00 - 17.00, precizand ca este indicat sa se foloseasca creme sau lotiuni fotoprotectoare cu un factor 15 sau mai mare in cazul copiilor cu piele si ochi deschisi la culoare, dermatita atopica sau alte boli ale pielii.

Peste 90 la suta din cancerele de piele apar in zonele expuse la soare. Astfel fata, gatul, urechile, antebratele si mainile sunt locurile in care apare cel mai frecvent o tumoare care are ca principala cauza razele ultraviolete.

Pediatrii recomanda aplicarea cremei fotoprotectoare inainte de a iesi din casa, iar apoi ca produsul sa fie reaplicat frecvent, la fiecare doua ore sau chiar mai putin, daca se petrece mai mult timp in apa sau daca se inregistreaza o transpiratie abundenta.

28-06-2011
Tip
Stiri externe
Sursa