Termen cautat
Tip stire
E.g., 10/24/2019
Data stire

Fructul baobabului contine de sase mai multa vitamina C decat portocala


Autor: elena

O importanta marca de cereale se pregateste sa comercializeze snacksuri pe baza de fructe de baobab. Acestea contin o cantitate de vitamina C de sase ori mai mare decat portocalele, putand deveni un aliment miraculos, scrie 20minutes.ch.

Proprietatile fructului baobabului sunt multiple: pe langa continutul ridicat de vitamina C, are o cantitate de calciu de doua ori mai mare decat cea din lapte si fibre care fac sa scada nivelul glicemiei. Cel putin asa sustine firma americana Baobab Foods, sigura de potentialul acestui aliment, numit si 'painea maimutelor'.

Ea a anuntat saptamana trecuta ca va intra in curand pe piata cu acest produs, prezentat ca batoane de cereale, bomboane sau bucati uscate, care vor avea si un gust bun (arome de ananas, para si vanilie). Alimentatia traditionala a locuitorilor din Africa tropicala cuprinde fructe de baobab, copac ce figureaza de altfel si pe stema Senegalului.

Fructele baobabului sunt comestibile. Gustul lor usor acidulat este pe placul maimutelor, dar si al oamenilor. Se consuma si semintele prajite, care inlocuiesc si cafeaua sau din care se poate extrage ulei alimentar.

Din pulpa fructelor proaspete sau uscate, amestecata cu apa, se face un suc racoritor.
Vanzarea fructelor de baobab este autorizata in Europa din iulie 2008.

28-09-2011
Tip
Stiri externe
Sursa