Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/07/2020
Data stire

Fumatul si pastila contraceptiva, un amestec ucigator


Autor: elena

De la varsta de 35 de ani, femeile care fumeaza trebuie sa se gandeasca la o alternativa pentru pastila contraceptiva. Fumatul si pastila de contraceptie determina un risc crescut de boli cardiovasculare dupa 30 de ani, scrie 20minutes.ch.

Numarul de infarcturi la femeile sub 50 de ani a crescut de la 3,7% in 1995 la 11,6% in 2011. Subliniata la Congresul Societatii europene de cardiologie de saptamana trecuta, cresterea se datoreaza in principal amestecului de tigari si pastile contraceptive, arata cardiologii. Dupa varsta de 30 de ani, femeile prezinta un risc crescut de accident vascular cerebral.

'Sunt cunoscute contraindicatiile la femeile de peste 35 de ani, cum ar fi fumatul, si de aceea nu prescriem pastile estroprogestative in acest caz', spune dr Adeline Quach de la asociatia de planning familial Profa.

Impatimitii de fumat pot opta pentru mijloacele de contraceptie progestative sau utiliza prezervative. 'Inelul vaginal sau plasturele contraceptiv nu sunt recomandate pentru ca si ele raspandesc estrogeni, spune doctorita. Legarea trompelor si vasectomia sunt proceduri definitive, iar calendarul zilelor de fertilitate nu este intotdeauna eficient'.

28-09-2011
Tip
Stiri externe
Sursa