Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/11/2021
Data stire

Galati: A fost confirmat al saselea caz de gripa sezoniera in judet


Autor: elena

Direcţia de Sănătate Publică(DSP) Galaţi a anunţat, marţi, că a fost confirmat al şaselea caz de gripă sezonieră din judeţul Galaţi, o femeie de 56 ani, din mediul rural, cu o infecţie cu virusul AH1PDM09, a declarat marţi, presei, reprezentantul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Valentin Boldea.

'A fost confirmat al şaselea caz de infecţii gripale, este vorba despre o femeie de 56 ani, din mediul rural, diagnosticată cu gripă cu tulpina AH1PDM09, care a fost monitorizată la Spitalul de Boli Infecţioase, dar în momentul de faţă este la domiciliu, fiind vindecată. La nivelul judeţului Galaţi, înregistrăm patru cazuri cu infecţie gripală cu virusul gripal AH3 şi două cazuri cu virusul gripal AH1PDM09", a spus Boldea.

Pe de altă parte, din cauza variaţiilor de temperatură, numărul gălăţenilor diagnosticaţi cu viroze respiratorii a crescut cu 20%, iar al celor cu pneumonii cu 10%, faţă de săptămâna anterioară de raportare.

Astfel, s-au înregistrat un număr de 3.094 de viroze respiratorii faţă de 2.664 în săptămâna precedentă. În cazul pneumoniilor se constată o creştere cu 10% faţă de săptămâna trecută, înregistrându-se 368 de cazuri faţă de 335, dintre care 178 de persoane au necesitat spitalizarea.

Grupele de vârstă cele mai afectate sunt cele ale copiilor de vârstă şcolară şi preşcolară, de la 5 la 14 ani.

'Din cauza acestei evoluţii a situaţiei epidemiologice, la nivelul întregii ţări, Ministerul Sănătăţii a transmis în teritoriu o recomandare pentru toate unităţile medicale cu paturi, de a limita accesul vizitatorilor în această perioadă şi de a lua toate măsurile ce se impun pentru limitarea contagiozităţii, astfel încât să nu existe riscul de apariţie a unor infecţii nozocomiale sau complicaţii la nivelul pacienţilor spitalizaţi. Această recomandare a fost transmisă de către DSP tuturor unităţilor cu paturi din judeţul Galaţi spre conformare, astfel încât să limităm numărul de îmbolnăviri', a mai precizat Boldea.

16-02-2016
Tip
Stiri interne