Termen cautat
Tip stire
E.g., 01/19/2021
Data stire

Galati: Cinci localitati izolate, iar peste 140 de oameni continua sa fie gazduiti la Primaria Cuca


Autor: elena

Cei 144 de oameni salvati de politisti, lucratori ISU si drumari, in noaptea de miercuri spre joi, de pe DN 24 D, unde ramasesera blocati in zapada, inca nu au plecat de la Primaria comunei Cuca, acolo unde au si innoptat.

Potrivit viceprimarului din Cuca, Costica Stefan, sase masini au plecat catre Rediu, cu un utilaj de deszapezire inainte, iar de acolo incearca sa mearga pe traseul Suhurlui-Pechea-Izvoarele si sa intre apoi pe DN 25 pentru a ajunge la Galati.

''Insa cea mai mare parte a oamenilor este in continuare la primarie, unde este cald. Probabil vor putea pleca cu utilajele de deszapezire, in coloana, spre Galati, in jurul pranzului'', a declarat, joi, pentru AGERPRES, viceprimarul Costica Stefan.

Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Galati, capitanul Eugen Chirita, cele mai afectate localitati in ceea ce priveste blocarea circulatiei rutiere sunt Baleni, Cuca, Varlezi, Calmatui si Grivita, care au ramas izolate.

In continuare, din cauza viscolului puternic, raman inchise DN24D si 13 drumuri judetene.

In cursul noptii, s-a actionat pentru deblocarea a 45 de autovehicule pe DN24D, intre localitatile Cuca si Varlezi, dintre care 40 de autoturisme, doua microbuze pentru transport persoane, trei microbuze transport marfa; o ambulanta pe DJ 251G, in apropierea localitatii Corni; un autovehicul pe DJ 253, intre localitatile Umbraresti - Cudalbi; un autoturism pe DJ 251A, la intrarea in localitatea Corod; o ambulanta pe DJ 251, intre localitatile Pechea si Costache Negri; un autovehicul pe DJ 253, intre localitatile Baleni si Cudalbi; o ambulanta pe DJ 251B, intre localitatile Balasesti si Balabanesti.

In total, in noaptea de miercuri spre joi, au fost salvate 144 de persoane ramase blocate pe DN 24D, intre localitatile Cuca si Varlezi, care au fost adapostite la sediul primariei din localitatea Cuca, unde li s-a asigurat doua incaperi incalzite pentru odihna, pana la deblocarea drumului, alte patru persoane au fost cazate la sediul primariei din localitatea Baleni.

Nu s-au inregistrat probleme in alimentarea localitatilor cu energie electrica.

26-01-2012
Tip
Stiri interne
Sursa